menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Herstel handbalsters Drechtsteden zet door.

Paul | 20 februari 2022

door Hans Muntz

Na de daverende verrassing van vorige week, 17-16 overwinning op nummer 2 Feijenoord, werd zondag het herstel doorgezet. Concurrent in het “rechterrijtje” Atomium’61/2 werd met 21-17 verslagen.

De Drechtsteden dames waren, na de mooie winst van vorige week, gebrand op een goed vervolg. In het eerste gedeelde van deze wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar met het vorderen van de eerste helft werd ook het krachtsverschil groter.  Verdedigend liet de ploeg echter steken vallen waardoor het verschil minimaal was. Drechtsteden nam dan wel het initiatief, maar kon in treffers nagenoeg geen verschil laten optekenen. Maximaal twee treffers was het voordeel van de thuisploeg dat daarna elke keer weer werd geëlimineerd door Atomium. Toch kon een kleine voorsprong bij de rust worden opgetekend (12-11). Trainer Van der Staay gaf in de rust aan dat het verdedigend beter moest om niet in de problemen te geraken. De gelederen werden gesloten en aanvallend kwam de ploeg feller uit de startblokken. Dit had gelijk resultaat. Drechtsteden trok opnieuw het initiatief naar zich toe. Verdedigend kon Atomium op afstand worden gehouden en schoten van afstand werden door Dunja Berkhout gestopt. Het effect was ook dat uit deze acties diverse break outs ontstonden die Laura Gorter en Kirsten Heijboer in staat stelde het verschil op te schroeven (17-13). Atomium veranderde van tactiek en zette de aanvallers eerder vast waardoor het aanvallend lastiger werd om door te dringen. Maar snelle spelhervattingen leverde voldoende voordelen op om de verdiende winst naar zich toe te trekken (21-17). Raymond van der Staay was met deze overwinning duidelijk in zijn nopjes.    

Pas op 13 maart gaat de competitie voor Drechtsteden weer verder. In Kwintsheul staat een ontmoeting met Quintus op het programma. De komende weken zullen de andere teams in de tweede klas diverse inhaalwedstrijden spelen om weer enigszins op gelijke hoogte te komen met Drechtsteden.

Stand 2e klasse

  1. VENECO/VELO 3                 10-20
  2. Feijenoord handbal 2          10-17
  3. Saturnus Leiden 1               10-16
  4. R.O.A.C. 1                            08-10
  5. HV Quintus 4                       09-10
  6. WPK/Westlandia 4              08-09
  7. Drechtsteden 1                   12-06
  8. Atomium’61/2                     10-04
  9. Foreholte 4                          09-02
  10. Hercules 3                            10-02

foto: Ruud de Jong

Dunja Berkhout

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.