menu Home
Politiek

ECHT VOOR RIDDERKERK Roept inwoners op zoekgeraakte WMO-aanvragen te melden.

Paul | 18 februari 2022

Afgelopen raadsvergadering stelde raadslid Cora van Vliet van Echt voor Ridderkerk een vraag aan het college over zoekgeraakte WMO-aanvragen. Bij een WMO-aanvraag worden doorgaans allerlei persoonlijke gegevens gevraagd, zoals: naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, BSN-nummer en in sommige gevallen dient er ook een pasfoto te worden meegezonden.

Echt voor Ridderkerk bereikte berichten van inwoners over zoekgeraakte aanvragen. Dat waren aanvragen welke persoonlijk afgegeven waren in het gemeentehuis bij de receptie. Er was zelfs een ontvangstbewijs. En nog raakten aanvragen zoek. Bij navraag aan het college vertelde wethouder Franzen dat het wel een bekend probleem was, maar dat het afgelopen jaar ‘maar’ drie keer was voorgevallen. En dan zou het waarschijnlijk om een verkeerde codering zijn gegaan. Waar de gegevens van de inwoners dan lagen, wist de wethouder niet. Van Vliet reageerde dat dit een kwalijke zaak is, daar het privacy gevoelige informatie betreft. De gemeente heeft hierin een verantwoordelijkheid richting haar inwoners.

Echt voor Ridderkerk heeft overigens de indruk dat er meer gevallen zijn geweest dan de drie waarover wethouder Franzen sprak. Daarom roepen wij inwoners op om hun vermissing door te geven op het adres: cora.vanvliet@echtvoorridderkerk.nu. Uiteraard wordt de informatie vertrouwelijk behandeld.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.