Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH verslaat ook Rijsoord in oefenwedstrijd

Paul | 13 februari 2022

Door: Theo Leenheer

De oefenwedstrijd tussen de plaatsgenoten RVVH en Rijsoord is in een 2-0 zege voor het thuisspelende RVVH geëindigd.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden oud-voorzitter en erelid van Rijsoord, dhr. Arie van Wingerden, werd het een rommelige en niet al te hoogstaande wedstrijd. Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Rijsoord opende het sterkst maar kort na het begin kwam RVVH ook zeker in de wedstrijd. Gescoord werd er voor de rust echter niet ondanks dat aan beide kanten daar wel kansen voor waren.

Na de rust was het al snel dat RVVH de voorsprong pakte door de alerte Gino Stolk die de bal over de lijn werkte, 1-0. Het geplaagde Rijsoord, dat strijdt tegen degradatie en ook een ongelukkige oefenreeks afwerkt momenteel, probeerde de bakens te verzetten, maar kreeg niet echt een vinger in de pap. RVVH had de zaakjes achterin goed voor elkaar en als er al een goede kans was dan ging hij verloren of wist de RVVH defensie of keeper Kristijan Nikolic het tij wel te keren. RVVH daarentegen deelde in die tweede helft de gevaarlijkste plaagstootjes uit en was ook meerdere malen dichtbij een verdubbeling. Die kwam er echter wel maar pas in de slotfase. Zo’n tien minuten voor tijd was het wederom Stolk die succesvol was en de 2-0 binnen werkte. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De toeschouwers zullen niet echt hebben genoten, daarvoor was de wedstrijd te rommelig met de vele vaak lange onderbrekingen. Het resultaat gaf de Ridderkerkers weer wat meer vertrouwen voor de competitie herstart volgende week tegen Heinenoord. De “Kraaien” daarentegen zullen alle zeilen bij moeten zetten om in de hoofdklasse te blijven te beginnen volgende week in en tegen Scherpenzeel.

RVVH – Rijsoord 2-0 (0-0)