menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handbalsters zorgen voor daverende verrassing.

Paul | 13 februari 2022

door Hans Muntz:

De dames van Drechtsteden hebben zondag in eigen hal voor een daverende verrassing gezorgd. De nummer 2 in de competitie, Feyenoord 2, werd met 17-16 verslagen.

Met de wetenschap dat uit werd verloren, de tegenstander inmiddels tweede staat en Drechtsteden laatste, kon worden gestart zonder hoge verwachtingen. Daartegenover stond dat de ploeg zonder enige last vrijuit kon spelen. Met die wetenschap stuurde coach Raymond van der Staay zijn ploeg het veld in. De tegenstander werd vanaf het begin fel op de huid gezeten en was daarbij de samenwerking binnen het team uitstekend. Goed uitstappende hoekspelers en het geven van goede rugdekking op de cirkel lieten een team zien dat veel te laag op de ranglijst staat. Aanvallend werden o.a. Joyce Tarmond, Laura Gorter, Brigitta Stout en Iona Irofty regelmatig doeltreffend in stelling gebracht. Het resulteerde in een mooie 9-7 voorsprong bij rust. In de tweede helft ontspon zich een fraai handbal gevecht met twee teams die voor de winst gingen. Keepster Dunja Berkhout kon zich onderscheiden door in de laatste tien minuten twee strafworpen te stoppen. Silvia Bruggeman bracht vlak voor tijd de stand op 17-15. Feyenoord wist nog één keer het doel te treffen, maar Drechtsteden kon de overwinning verdiend over de eindstreep trekken (17-16). Van der Staay was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn ploeg. “Ik ben trots op het team, hard werken en een goede samenwerking. Hopelijk kunnen we dit positieve spel door trekken naar zondag als Atomium 2 op bezoek komt”.

Door de overwinning heeft de ploeg de laatste plaats verlaten en komt met 4 punten op plek 8. Opvallend is wel de grote verschillen in gespeelde wedstrijden. Er zijn ploegen die nog maar 7 wedstrijden hebben gespeeld. Drechtsteden staat al op 11 wedstrijden. Zondag speelt de ploeg om 12.10 uur thuis in Zwijndrecht tegen Atomium’61/2.

Programma

Zondag 13 februari

Dames            12.10 uur        Drechtsteden 1 – Atomium’61/2 (Zwijndrecht)

Dames A jun.  12.00 uur        Van der Voort/Quintus 3 – Drechtsteden 1

Dames A jun.  12.30 uur        Drechtsteden 2 – VENECO/VELO 3 (Zwijndrecht)

Heren A jun.   11.15 uur        Ventura-Twist 1 – Drechtsteden 1

Foto’s: Ruud de Jong

Silvia Bruggeman op punt van scoren.
Joyce Tarmond probeert door te breken

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.