menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Driemaal is niet altijd scheepsrecht

Paul | 13 februari 2022

door Wim de Rooij

En weer mocht Rijsoord het zaterdagmiddag opnemen tegen een eersteklasser en weer lukte het niet aan de goede kant van de score te blijven. Na Nieuwenhoorn en Brielle bleek ook deze derde keer niet succesvol te zijn. Ditmaal was plaatsgenoot RVVH de tegenstander. Daar waar Rijsoord hekkensluiter in de hoofdklasse is, is RVVH de lijstaanvoerder van de eerste klasse B. Het verschil van een ploeg met en een ploeg zonder vertrouwen. RVVH won de vriendschappelijke wedstrijd met 2-0.

Een wedstrijd ‘aan de ander kant van Ridderkerk’ tegen RVVH was in het verleden vaak een wedstrijd vol emoties. Sommige supporters wilden niet eens op het sportveld van de tegenstander komen. Daar is tegenwoordig weinig meer van te merken en zeker de spelers hebben geen weet van deze geschiedenis. Dat alles heden ten dage is goede harmonie verloopt bleek wel uit de aandacht, die voorafgaand aan de wedstrijd werd geschonken aan het overlijden van de oud-voorzitter van Rijsoord Arie van Wingerden. Dit vanwege de lange samenwerking tussen beide verenigingen en waaraan Van Wingerden ook zijn aandeel had geleverd. In het bijzijn van de familie en de twee kleinzoons van Arie van Wingerden, die als mascottes het eerste elftal van Rijsoord bij het betreden van het veld begeleidden, werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Daarnaast speelden beide teams met rouwbanden.

Botsing

De eerste helft zou door de scheidsrechter tweemaal stilgelegd worden. De eerste vanwege een botsing tussen twee spelers van RVVH bij een uitbraak van Rijsoord. Jessie Proost zou hiervan het grootste slachtoffer worden en moest zich minutenlang op het veld laten verzorgen, waarna hij zich ook zou laten vervangen. Rijsoord kreeg na de botsing een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Gazar Dermendjan vergat zijn meegelopen spelers en zag zijn inzet stuiten op de doelman van de thuisclub. RVVH was wel de meest aanvallende ploeg, maar echt gevaarlijk werd de leider van de eerste klasse B niet. Dan was Rijsoord gevaarlijker bij de uitvallen en zo schoot Nick Ruigrok in een kansrijke positie net naast het doel. Op sommige momenten maakte Rijsoord het zich knap lastig, wanneer er weer slecht werd uitverdedigd. Doelman Fernandes en verdediger Ravenberg probeerden het vaak voetballend op te lossen, maar brachten daarmee het team en zichzelf te vaak in de problemen. Hierdoor kon RVVH druk op het doel van Rijsoord houden en de wedstrijd blijven dicteren. De paar kansen, die Rijsoord in deze eerste helft kreeg, werd niet goed benut, waarmee de wedstrijd zonder te scoren op de rust af stevende. In blessuretijd toch nog even consternatie, toen een speler van RVVH een natrappende beweging zou hebben gemaakt. Bijna alle spelers bemoeiden zich er mee en voor de scheidsrechter was het een moeilijke klus de aanleiding van de consternatie te achterhalen. Met behulp van de grensrechter werd na enkele minuten besloten de twee direct betrokken spelers te laten wisselen. Een oordeel waarin iedereen zich in deze vriendschappelijke wedstrijd uiteindelijk toch wel kon vinden.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als de eerste helft met een vooral aanvallend RVVH en een afwachtend Rijsoord, dat met enkele uitvallen best toch wel gevaarlijk was. Echter aanvallend komt Rijsoord tekort en er werd niet gescoord. RVVH daarentegen scoorde wel tweemaal en won daarmee deze vriendschappelijke wedstrijd. Voor trainer Clemens Bastiaansen was deze oefenwedstrijd een mooie gelegenheid om veel spelers aan het werk te zien. Totaal werd er zevenmaal gewisseld.

Beide teams beginnen volgende week weer aan de competitie. Voor Rijsoord betekent dit een uitwedstrijd tegen Scherpenzeel. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Tomas Fernandes (46. Christian van Wijngen) – Angelo Ravenberg (46. Romano Niamut) – Maily Lopez (46. Shamir de Jesus) – Danilo Alkema – Jardel Drenthe (46. Don Braaf) – Lorenzo Braaf – Nick Ruigrok (62. Noer-Eddine Kasmi) – Gazar Dermandjan – Danny Haasdijk (82. Makeko Koroma)– Jayson Donk (82.Claudio Barros) – Stefan Havelaar.

Foto: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.