menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Opnieuw nederlaag Drechtsteden dames.

Paul | 7 februari 2022

Het is de dames van Drechtsteden niet gelukt om de neerwaartse spiraal om te draaien. Wegens diverse corona perikelen zag coach Raymond van der Staay vlak voor de wedstrijd nog eens twee speelsters, van de al uitgedunde selectie, afhaken. Een nederlaag was het onvermijdelijke gevolg.

De start van de wedstrijd bij Westlandia 4 in Naaldwijk was even wennen. Zonder enkele spel bepalende speelsters keek de ploeg al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Het duurde dan ook enige tijd alvorens er wat lijn kwam in het spel van de Drechtstedelingen. Maar pas na de rust (14-5) kon de ploeg wat meer grip krijgen op de tegenstander. Er ontstond een wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Drechtsteden had dan weliswaar een flinke achterstand, toch was dit aan het spel in de tweede helft niet te zien. Op basis van die tweede helft had er misschien iets meer ingezeten dan de uiteindelijke 26-15 nederlaag. Van der Staay was dan ook niet ontevreden. “Het was even wennen, maar met de hulp van vier speelsters uit het tweede hebben we toch een goede tweede helft neergezet. De onderlinge samenwerking en het fanatisme is goed. Ondanks onze plek onderaan op de ranglijst blijven we optimistisch in dit bijzondere corona jaar. We blijven strijden voor een beter resultaat in de volgende wedstrijden.”

Zondag komt Feyenoord Handbal met het tweede team naar de Reyerhal (13.50 uur). Een sterke tegenstander die vol aan het strijden is voor de koppositie. Het zal dan ook een zware klus worden om de punten in eigen huis te houden.

Programma

Zaterdag 12 februari

Heren              20.20 uur        Drechtsteden 1 – De Meeuwen 1

Heren              18.45 uur        Drechtsteden 2 – SDS’99/1

Zondag 13 februari

Dames            13.50 uur        Drechtsteden 1 – Feyenoord Handbal 2

Dames            11.15 uur        Drechtsteden 2 – D.E.S.’72/1

Dames A jun.  14.30 uur        Stompwijk’92/1 – Drechtsteden 1

Dames A jun.  12.30 uur        Drechtsteden 1 – Saturnus Leiden 1

Heren A jun.   12.00 uur        Drechtsteden 1 – E.H.C. 1 (Zwijndrecht)

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.