menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers spelen weer om de punten.

Paul | 6 februari 2022

door Hans Muntz

De handballers van Drechtsteden hebben zaterdag voor het eerst in bijna twee maanden gestreden om de punten. In Voorhout werd de plaatselijke tegenstander met 20-27 verslagen.

Met Marko Bakema en Remco de Jong, als vervangers voor trainer coach Lazar Popov (privé afspraken) op de bank, werd een zwakke eerste helft opgetekend. De opdracht die was meegegeven, om rustig te starten, had een averechts effect. De trainingsmogelijkheden waren de laatste weken nog beperkt en Popov was bevreesd dat het eigen snelle en agressieve spel blessures zou opleveren. Tegenstander Foreholte had baat bij deze insteek en kon Drechtsteden zodoende eenvoudig bijhouden. Verdedigend ging het goed, maar aanvallend zat er weinig beleving in het spel. Het leverde voor de thuisploeg zelfs een voorsprong op van 13-9. 

Tijdens de rust werd besloten van tactiek te veranderen en weer te kiezen voor het eigen vertrouwde spel. Er kwam snelheid in het aanvalsspel en dit betekende dat er jacht werd gemaakt op de tegenstander. Al snel kon de thuisploeg werden bijgehaald (17-17) en was er zicht op de winst. Foreholte zag het gevaar van de snelle gasten en moest regelmatig aan de noodrem trekken. Dit leverde Drechtsteden 7 strafworpen op die allemaal ook door Marco van Laar werden benut. Drechtsteden denderde door en dit leverde een prima overwinning op met 20-27. De Drechtsteden ploeg werd verdienstelijk aangevuld door de junioren Julyan Baijens en Brent Muller.   

Zaterdag komt koploper De Meeuwen om 20.20 uur op bezoek in de Reyerhal. De Rotterdammers zagen hun wedstrijd tegen United Breda zondag afgelast. Het Handbalverbond heeft besloten dat de kompetities kunnen worden uitgespeeld. Hiervoor is het seizoen met 4 weken uitgebreid en loopt nu door tot 14 mei. Daarnaast zullen er nog diverse wedstrijden op een doordeweekse dag nog moeten worden ingehaald. Dit betekent voor Drechtsteden 4 inhaalwedstrijden (3x thuis en 1x uit). Totaal zijn dit nog 14 competitiewedstrijden alvorens de eindrangschikking kan worden opgesteld.   

Programma

Zaterdag 12 februari

Heren              20.20 uur        Drechtsteden 1 – De Meeuwen 1

Heren              18.45 uur        Drechtsteden 2 – SDS’99/1

Zondag 13 februari

Dames            13.50 uur        Drechtsteden 1 – Feyenoord Handbal 2

Dames            11.15 uur        Drechtsteden 2 – D.E.S.’72/1

Dames A jun.  14.30 uur        Stompwijk’92/1 – Drechtsteden 1

Dames A jun.  12.30 uur        Drechtsteden 1 – Saturnus Leiden 1

Heren A jun.   12.00 uur        Drechtsteden 1 – E.H.C. 1 (Zwijndrecht)

Foto: Ruud de Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.