menu Home
Geen categoriePolitiek

SGP presenteert verkiezingsprogramma

Paul | 15 januari 2022

Woningbouw op de locatie van de huidige Gemini en de P.C. Hooftstraat, het strenger aanpakken van overlast zoals zwerfafval, vandalisme, foutparkeren en hondenpoep, en het tegengaan van overbewoning door arbeidsmigranten. Zomaar een greep uit de voorstellen die de SGP Ridderkerk doet in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen, dat zaterdagavond werd gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de SGP de komende jaren extra wil investeren in veiligheid, leefbaarheid en wonen.

‘De afgelopen jaren hebben we al het nodige op deze onderwerpen bereikt. Denk aan het lachgasverbod, de nieuwbouw in wijken Het Zand en het Centrum, en de geplande verbeteringen van de verkeerssituatie bij de Margriete van Comenestraat. Daar mag wat ons betreft de komende jaren echter nog wel een tandje bij worden gezet. Daarom bevat ons programma veel nieuwe punten, zoals de verhoging van het aantal wijkagenten van 7 naar 12, de inzet van ANPR-camera’s, en het geven van voorrang aan Ridderkerkers bij nieuwbouw en vrijgekomen huurwoningen. Ook willen we bijvoorbeeld onderzoeken of een dorpsmarinier kan helpen om overlast steviger aan te pakken’, vertelt lijsttrekker Daan Kardol.

Zaterdagavond maakte de SGP ook bekend dat Kees van der Duijn Schouten de kandidaat-wethouder van de partij is. ‘Net als veel andere Ridderkerkers woon ik al sinds jaar en dag met veel plezier in Ridderkerk. Mocht de SGP weer in het college komen, dan wil ik graag als wethouder mijn steentje bijdragen aan het behoud van het dorpse karakter van Ridderkerk. Het zal u niet verbazen dat hierbij ook het behoud van de zondagsrust mij aan het hart gaat,’ laat Van der Duijn Schouten weten.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.