menu Home
Sport

Voetbalclinic Rijsoord

Paul | 10 januari 2022

door Wim de Rooij

Dit weekeinde zou voor de selectie van Rijsoord het trainingsweekeinde zijn. Echter al weken geleden werd dit vanwege het coronavirus afgelast en moest er door de technische staf een andere invulling aan het weekeinde worden gegeven. Besloten werd dat de selectie aan de jongste jeugd van Rijsoord een voetbalclinic zou geven. Goed voor de vereniging, goed voor de jeugd en ook goed voor de selectiespelers.

Om 10.00 uur hadden een fors gedeelte van de selectie en een grote groep jeugdspelertjes zich verzameld op de twee kunstgrasvelden van de vereniging, waar de voetbalclinic ging plaatsvinden. De jeugd was er aan toe om weer aan buitenactiviteiten mee te kunnen doen en waar doe je dat beter dan op je voetbalveld. De opkomst was dan ook hoog en dat moet de organisatoren een goed gevoel gegeven hebben. Op beide velden waren nagenoeg dezelfde activiteiten uitgezet, zoals kappen en draaien, afwerken op het grote doel, dribbelen, pingelen en nog veel meer. De selectiespelers zorgden voor de instructie aan de jeugd en vonden het een leuke activiteit. Danilo Alkema vermaakte zich prima met de jeugd, waarbij twee teams moesten proberen zo snel mogelijk enkele pionnen om te schieten. Het competitie-element zorgde wel voor wat extra spanning. “Leuk om te doen”, vond Danilo, “maar ik moest er voor de zaterdag wel erg vroeg mijn bed uit. Maar de jeugd vermaakt zich prima en ik dus ook.” In de andere hoek was Stefan Havelaar bezig om de spelers al dribbelend met de bal naar de andere kant van hun speelvak te laten gaan, zonder dat die door een verdediger werd afgepakt. Als verdediger wist deze oer-Rijsoordspeler het goed uit te leggen. En leiding geven aan een groepje jeugdspelers betekent soms ook veters vastknopen. William Rijsdijk zorgde op het hoofdveld ervoor dat na elke tien minuten gewisseld werd en daarmee het tijdschema in de gaten werd gehouden. Op het hoofdveld was hoofdtrainer Clemens Bastiaansen actief en hij was vooral met de onderlinge partijtjes bezig. “Ik vind deze clinic voor de jeugd een leuk initiatief. Ik zie alleen maar blije gezichten en daar gaat het om. Het is belangrijk dat we de jeugd bij de vereniging en het eerste elftal blijven betrekken. De laatste thuiswedstrijden zien we steeds weer een groep jeugdspelers en dat doet me goed. Zij ondersteunen daarmee de selectie en op deze manier kunnen we weer wat terug doen”, aldus Bastiaansen. Na afloop werd door de jeugd volmondig aan William Rijsdijk aangegeven dat het niet bij deze ene keer moet blijven. Daarna kreeg de jeugd nog drinken en een koek en gingen zij tevreden naar huis. De selectie kreeg in het jeugdhome een broodje om zich daarna weer klaar te maken voor hun eigen training. Ook hier werd met plezier teruggekeken op voetbalclinic.

Vooruitblik

De voetbalclinic en de middagtraining waren voor de selectie, zoals al eerder aangegeven, in plaats van het trainingsweekeinde gekomen. Natuurlijk als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Trainer Clemens Bastiaansen hecht grote waarde aan een goede voorbereiding. “Het is wal jammer dat we wat jongens tijdens deze training missen, maar we hopen dat ze gauw weer kunnen aansluiten. We staan er op de ranglijst wel niet zo goed voor, maar we hebben ook goede wedstrijden gespeeld en ik zie nog steeds groei in deze selectie. En die wil ik deze tweede helft van het seizoen doorzetten, al is het nog maar de vraag wanneer de competitie hervat gaat worden. Ik ben echter positief gestemd over dit team, de onderlinge sfeer is prima en dat kan nog wel eens tot verrassingen leiden”, aldus de hoofdtrainer van Rijsoord.

Foto’s: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.