menu Home
Algemeen

Groot ongenoegen over verwijderen inpandige afvalcontainers

Paul | 30 november 2021

door Jan-Hein Visser

De N.V. Bar afvalbeheer is in opdracht van het Ridderkerkse college van B & W bezig met het uitvoeren van de laatste fases voor het nieuwe afvalplan. Hierbij gaat het ook om het verwijderen van inpandige verzamelcontainers voor restafval bij diverse wooncomplexen. Maar met name oudere bewoners zijn daar niet blij mee. Bewoners van de Vlietpleinflat in de wijk Drievliet eisen zelfs dat de containers terugkeren en starten een actie tegen de gemeente. Ze vinden dat ze nu veel te ver moeten lopen met hun zakken restafval. Maar niet alleen op deze plek heerst er grote onvrede.

Bewoners Vondelpark zien broddelwerk met lede ogen aan

Bij het Vondelpark in het centrum van Ridderkerk worden ook inpandige afvalcontainers verwijderd. Daarvoor in de plaats worden nieuwe verzamelpunten in de openbare ruimte ingepast. Dat begon begin november al fout: de nieuwe containers werden gepland pal op een punt waar veel doorgaand verkeer is. Na het aan de bel trekken door omwonenden is de locatie nu aangepast. Ondanks dat heerst er nog steeds onvrede. Bewoners van één van de omliggende complexen zijn niet blij dat na 16 jaar de inpandige verzamelcontainers verdwijnen, maar deze zijn ook nog eens verwijderd terwijl de nieuwe containers in de openbare ruimte nog niet eens toegankelijk zijn: er staan nog hekken omheen en ook anderen zijn nog niet klaar voor gebruik. De bewoners mogen het ondertussen zelf uitzoeken. Oppositiepartijen PvdA en Leefbaar Ridderkerk hebben de afgelopen jaren meermaals bezwaar gemaakt tegen de werkwijze, maar de coalitie heeft daaraan vooralsnog niets veranderd. Omwonden verwijten het college nu dat niet goed is meegedacht over fatsoenlijke alternatieven.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.