menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Feyenoord te sterk voor Drechtsteden dames.

Paul | 28 november 2021

door Hans Muntz

Het was deze zondag een ongelijke strijd. Feyenoord op plek twee tegen de Drechtsteden handbal dames die nog zonder punten op plek tien staan. Het werd dan ook een verwachtte nederlaag.

De dames van Drechtsteden, met terug van weggeweest Silvia Bruggeman in het team, waren zoals verwacht niet opgewassen tegen Feyenoord 2. Deze ploeg heeft pas 1 punt verspeeld en staat op plaats twee in de tweede klas. Net als de laatste weken kon de ploeg de tegenstander in het eerste deel van de wedstrijd goed bijhouden. Als Iona Iroftei wat meer geluk had gehad met haar afstandsschoten had er misschien nog meer ingezeten. Het was een gelijk opgaande strijd, iets wat tegenstander Feyenoord niet van Drechtsteden had verwacht. De rust werd bereikt met een stand van 9-6. In deel twee ging het rap verkeerd. De eerste 10 minuten werd door Drechtsteden niet gescoord waardoor de thuisploeg flink kon weglopen (14-9). Drechtsteden kon zich daarna iets herstellen maar een flinke 26-14 nederlaag was niet te voorkomen. Ondanks de zesde nederlaag komt er steeds meer lijn in het spel van de ploeg. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Atomium’61/2 (11.00 uur), een ploeg die met 4 uit 6 op de 7e plaats staat. Bart Keizer verving Raymond van der Staay als coach op de bank (werken).

Het Nederlands Handbal Verbond heeft aangegeven dat er in de wekende gespeeld kan worden. Maar omdat er doordeweeks niet getraind mag worden is het de grote vraag of je dan op zondag wel moet spelen. Niet trainen en wel spelen is geen goede zaak. Misschien is het beter om de competitie tijdelijk stil te leggen. Hopelijk komt er deze week meer duidelijkheid.

Programma

Zondag 5 december

Dames 11.00 uur Atomium’61/2 – Drechtsteden 1

Heren 14.00 uur Drechtssteden 2 – HV Fidelitas 1

Dames A jun. 11.00 uur Drechtsteden 1 – Olympia’72/1 (Zwijndrecht)

Dames A jun. 15.40 uur VENECO/VELO 3 _ Drechtsteden 2

Foto: Ruud de Jong

Joyce Tarmond benut een strafworp

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.