menu Home
AlgemeenSport

Succesvolle afsluiting ‘bewuster’ fietsen

Paul | 25 november 2021

De 6-weekse Mindful Cycling cursus in Ridderkerk is succesvol afgesloten. Mindful Cycling is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en fietsen. Onder begeleiding van coach Peter van den Hoek werd er elke week gestart in natuur- en recreatiegebied de Gorzen. Het verzamelpunt was bij Crossfit Ridderkerk waar ook gebruik gemaakt kon worden van de faciliteiten.

Het was een erg leuk groepje enthousiaste (race)fietsers. Ieder had zo z’n eigen motivatie om deel te nemen aan de cursus. Zo had een deelnemer bij het fietsen altijd een hoge ademhaling en hartslag. Anderen voelden zich onzeker op de fiets en ook bij het fietsen in een groep of ze waren te veel bezig met de snelheid op de fietscomputer. Kortom diverse redenen om eens te kijken of fietsen wellicht niet anders kan en soms ook moet. Na afloop van de cursus kregen de deelnemers nog een interessant boek over bewuster fietsen. ‘Door de aankomende winterperiode ligt de cursus tijdelijk stil maar in het vroege voorjaar gaan we zeker weer van start. Ook voor mensen met een e-bike is deze cursus interessant zegt Peter.

De cursus draagt echt bij aan bewustwording tijdens het fietsen, zonder prestatiedruk en met de focus op een betere ademhaling. Heeft u hier ook behoefte aan? Of bent u gewoon benieuwd wat Mindful Cycling doet? Neem dan contact op met Peter van den Hoek via petervdhoek@gmail.com of bel 06-40293262. Meer informatie is ook te vinden op de website https://www.mindfulcycling.nl/ridderkerk/

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.