Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer wint bij Steeds Hooger met 2-3

Paul | 21 november 2021

door Arjan ’t Jong

Nadat op donderdagavond Slikkerveer tegen het hoogeklasseerde SC Emma in Dordrecht met 2-2 gelijk speelde, mocht Slikkerveer op zondag al weer aantreden voor het volgende uitduel. Tegenstander was op zondag 21 november 2021 het Rotterdamse Steeds Hooger. Trainer Driss El Akchaoui kon nog altijd niet beschikken over Ronald Capelle, Sem Seiffi, Ryan van Dongen, Aaron Plaizier, maar gelukkig kon Damion Janssen weer op de bank beginnen.

In de openingsfase keken beide teams letterlijk de kat uit de boom. Pas in de 13e minuut was er na een verdedigingsfout bij Slikkerveer plots een kans voor de thuisploeg. Geert Lonterman profiteerde meteen en tikt de bal eenvoudig binnen: 1-0. Daarna trok Slikkerveer het initiatief wat meer naar zich toe en dat leverde meteen een aantal mogelijkheden op. Een afstandsschot van Cerezo Fung-A-Wing ging maar net naast en een corner van Chevillio Halden belandde precies op het hoofd van Robert Kosten, maar zijn inzet kon door een verdediger worden weggewerkt. In de 32-ste minuut had Slikkerveer moeten scoren. Cerezo Fung-A-Wing legde de bal keurig terug op Bas Mulder en die had een fraaie lob in gedachten. Helaas kon de keeper er nog net bij. Aan de andere kant waren ook enkele kansen om de score verder uit te bouwen. Wouter de Vries mistte gelukkig een verlengde corner voor een vrij doel. Voor rust kwam het laatste wapenfeit van Slikkerveer van de schoen van Boy van Reede, die een vrije trap vanaf 25 meter hard en laag inschoot, maar doelman Derkx op zijn tegenkwam. Het bleef zodoende 1-0 bij de rust.

In de tweede helft was de wedstrijd nog maar net afgefloten door de prima leidende scheidsrechter Ceyhan of de bal lag al in het goede net. Boy van Reede speelde de bal na de aftrap hard naar voren. Bas Mulder omspeelde zijn tegenstander en tikte door op Chevillio Halden, die beheerst en binnen 10 seconden de bal in het net liet bollen: 1-1. Een minuutje later stuurde Damion Janssen Chevillio Halden op weg naar het doel. Een kansrijke positie om te scoren, maar keeper Derkx stond in de weg. In de 52-ste minuut legde Bas Mulder breed op Robert Kosten maar zijn schot verdween via een verdediger precies in de handen van Derkx. Twee minuten later had Derkx geen antwoord op een hard afstandsschot van Valerio Vers: 1-2. Daarna trok Steeds Hooger het initiatief weer wat meer naar zich toe. Dat leverde in de 66-ste minuut de gelijkmaker op. Waar Patrick Werkhoven een paar minuten eerder nog wel redding kon brengen, mocht nu Thijs Houtman doorlopen tot aan de rand van de zestien zonder dat een verdediger van Slikkerveer ingreep. Vanaf die plek schoot Houtman beheerst in de lange hoek: 2-2. Slikkerveer moest daarna weer opnieuw de slag op het middenveld gaan winnen en dat lukte vrij aardig. In de 69-ste minuut schoot Damion Janssen vanaf de rand van de zestien maar net naast. Drie minuten later was het wel raak voor Damion Janssen. Een vrije trap van Boy van Reede werd door Bas Mulder goed teruggelegd, waarna Damion Janssen de bal keurig in de verre hoek lieten binnenvallen: 2-3. Daarna waren er nog meerdere kansen voor beide ploegen. Gelukkig voor Slikkerveer hield Patrick Werkhoven zijn doel verder schoon. Aan de andere kant zag Bas Mulder een mooie aanval samen opgezet met Cerezo Fung-A-Wing net niet gepromoveerd worden tot een treffer. Het bleef bij de 2-3 eindstand en dus een fraaie en verdiende overwinning voor Slikkerveer.

Komende zondag 28 november speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen sv Charlois uit Rotterdam. Ook nu weer helaas zonder publiek.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Denno Stoffels (46 – Damion Janssen), Valerio Vers, Jesse Ringlever, Robert Kosten, Bas Mulder, Chevillio Halden en Cerezo Fung-A-Wing.

Foto’s: Roelie ’t Jong