Ridderkerk FM Sportnieuws: SHO-RVVH eindigt zoals het begon

Paul | 21 november 2021

Door: Theo Leenheer

OUD-BEIJERLAND – RVVH heeft niet weten te winnen bij SHO. De matige wedstrijd eindigde in 0-0 en daardoor moeten de Ridderkerkers in de wachtkamer plaatsnemen voor wat betreft het behalen van de eerste periodetitel.

Onder mistroostige en miezerige omstandigheden met bovendien het ontbreken van publiek paste deze 0-0 misschien wel helemaal in dat beeld. Het was het allemaal net niet. Baltempo lag te laag, teveel foutieve passes en het aan beide kanten ontbreken van de juiste eindpass en de scherpte voor de goal. Daarmee is de typische 0-0 ook wel te verklaren. Kansen waren er voor beide ploegen zeker wel geweest. Sanzio Dieterich zag al rap een inzet vanaf rechts maar net voorlangs gaan. Waar aan de andere kant Ricky Bokhoven de thuisclub tot twee keer toe verzuimde op voorsprong te zetten met een kopbal. De in de eerste helft over links gevaarlijke Gino Stolk bediende Brandon Könemann die zijn inzet vervolgens met moeite gekeerd zag worden door keeper Brian de Vaal. De grootste kans voor RVVH was net voor de rust toen Jessie Proost een lange voorzet gaf richting de bij de tweede paal inkomende Dieterich die echter jammerlijk naast mikte. Ook Laurens de Witte had nog een mogelijkheid maar de bal rolde net voorlangs.

Na de rust probeerde Mohamed Ajarai het van grote afstand met een venijnig schot, waar De Vaal met moeite wist te redden ten koste van een corner. Uit die corner was Könemann er dichtbij. Na een dik uur voetballen belandde een goede aanval van RVVH over rechts via de Witte bij Merencia die de bal in één keer voorgaf richting Stolk bij de tweede paal. Deze raakte de bal echter totaal verkeerd waardoor een grote kans verloren ging. SHO kreeg middels van Bokhoven weer een kans maar redde Kristijan Nikolic met de voet. Een kwartier voor tijd een corner van rechts genomen door Leon Steketee die de bal op het hoofd van de ingevallen Remco Buist plaatste, waarbij de inzet kon worden afgeweerd en de rebound door Dieterich naast en over werd geschoten. SHO kreeg vervolgens in de slotfase nog wat kansen om te scoren. Een snelle aanval met Jeroen Eikelenboom die doorspeelde naar de ingevallen Sander de Heus die zijn voorzet vanaf rechts echter huizenhoog overgeschoten zag worden door Kevin Angel Queijo. En de mee naar voren gekomen Andrew van Tiggelen zag zijn inzet net op tijd worden geblokt door Steketee. RVVH leek misschien toch de winst te pakken toen Dieterich, over links weggestuurd door Buist, ineens alleen voor de keeper verscheen maar deze wist te redden. Diep in de blessuretijd kreeg Angel Queijo na geknoei bij RVVH achterin ook nog een kans maar dit leverde gelukkig geen goal op. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-0 en is RVVH nu afhankelijk van de uitslag van de inhaalwedstrijd Nieuwenhoorn-Terneuzense Boys of het een feestje mag bouwen. Het doelsaldo van Nieuwenhoorn, dat ruim moet winnen, is slechter (+2) dan dat van RVVH (+7).

SHO – RVVH 0-0

Scheidsrechter G. Takacs deelde gele kaarten uit aan Van de Veerdonk (SHO) en aan El Koubai en Merencia (beiden RVVH).