menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Ingecalculeerd verlies tegen Smitshoek

Paul | 21 november 2021

door Wim de Rooij

Vooraf werd er al min of meer rekening mee gehouden dat een overwinning op Smitshoek wel heel erg lastig zou worden. Het team doet het goed en heeft al opmerkelijke resultaten geboekt. Alleen weet je het maar nooit met Rijsoord, want de Kraaien hebben deze competitie al vaker laten zien tot goed voetbal in staat te zijn. Jammer dat de 1-0 door Sean Verburg zo makkelijk werd weggegeven want, zoals trainer Clemens Bastiaansen na de wedstrijd zou zeggen: “We hebben Smitshoek met dit doelpunt en ook het tweede in het zadel geholpen. Het liep in de eerste helft niet bij de tegenstander en de frustraties waren duidelijk zichtbaar. Dan is het jammer dat zo’n doelpunt ze weer op de goede weg helpt.”

Voorafgaand aan de wedstrijd moest de technische staf weer een oplossing zoeken voor de vanwege een blessure afgehaakte Maily Lopez, die zich deze wedstrijd bij zijn mede geblesseerde collega’s kon vervoegen. Danny Haasdijk was weer terug van zijn schorsing. Van Smitshoek is bekend dat het in de top van de hoofdklasse speelt met in hun geleden twee voormalige profs in de personen van Luigi Bruins en Gyon Fernandez. Rijsoord was dus gewaarschuwd. De technische staf besloot het team in de bekende 4-4-2 opstelling te laten spelen.

Goed partij

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Roeleveld gaf Rijsoord goed partij en kwam het zelfs tot een paar kansjes. Alleen blijft het scoren voor Rijsoord een moeilijke zaak. Tegen een tegenstander als Smitshoek krijg je niet veel kansen en dus moet je trefzeker zijn om een goed resultaat te kunnen boeken. In de 11e minuut kreeg Rijsoord een vrije schop toegewezen, maar het schot van Danny Haasdijk belandde in de handen van doelman Michael Fabrie. Het irriteerde de thuisploeg dat het maar geen vat kon krijgen op het spel van Rijsoord. Met name Gyon Fernandez liet dat duidelijk blijken en dat zou hem op een gele kaart komen te staan. Overigens had de gele kaart wel effect, want daarna kon er rustig verder worden gevoetbald. Na een kwartier weer een goed lopende aanval van Rijsoord, maar nu stuitte Nick Ruigrok op de doelman. Rijsoord hield in die periode de gelederen goed gesloten en Smitshoek had tot dat moment geen enkele kans gecreëerd. Echter in de 37e minuut hielp Rijsoord haar tegenstander, zoals trainer Bastiaansen dat uitdrukte, toch in het zadel. Een schot van rechts werd in het strafschopgebied door niemand aangeraakt en kwam bij de helemaal vrijstaande Sean Verburg terecht. Met een lage schuiver verraste hij doelman Van Wijngen in de verre hoek. Met wat meer alertheid had dit doelpunt zeker voorkomen kunnen worden. Vier minuten voor de rust had Smitshoek op 2-0 moeten komen, maar Fernandez miste voor een leeg doel en schoot de bal hoog over.

Corner

Drie minuten na de rust maakte de spits van de thuisploeg toch zijn faam weer waar door een corner van Luigi Bruins fraai in te koppen; 2-0. Doelman Christian van Wijngen zag er bij dit doelpunt niet goed uit. Overigens was de corner door scheidsrechter Roeleveld ten onrechte toegekend, want de bal ging via de voet van een speler van Smitshoek over de achterlijn. Rijsoord kende hierna enkele moeilijke minuten, maar pakte met haar gedegen spel de draad weer op. Na bijna een kwartier was het weer Fernandez, die gevaarlijk op het doel kopte. Doelman Van Wijngen stond prima op zijn plaats en zorgde ervoor dat de thuisploeg niet verder uitliep. Toch zou in de 61e minuut Rijsoord weer een tegentreffer moeten incasseren. Sean Verburg wandelde door de verdediging en kreeg de bal vanaf links nog voor het doel, waar Nino Urban het vonnis voltrok; 3-0. Een ruime, maar gezien het spel zeker geflatteerde voorsprong voor de thuisploeg. Rijsoord bleef op het steeds donker wordende sportpark van Smitshoek echter goed partij geven en schakelde om naar een 4-3-3 opstelling. Met nog 22 minuten te spelen ging Jardel Drenthe op links door en vrijwel vanaf de achterlijn wist hij doelman Fabrie te passeren; 3-1. Rijsoord kreeg er weer geloof in en maakte het Smitshoek soms knap lastig. Tien minuten voor het einde was er een slim genomen vrije schop door Smitshoek en Urban kon vrij uithalen, echter zijn schot kwam via de paal weer het veld in. De thuisploeg ging meer en meer tijdrekken om te voorkomen dat Rijsoord nog een doelpunt zou maken, want dan had het nog alle kanten kunnen uitgaan. Echter zover kwam het niet meer en Smitshoek won verdiend de wedstrijd, alhoewel de uitslag wel geflatteerd genoemd mag worden. Trainer Clemens Bastiaansen was aan het einde van de wedstrijd realistisch toen hij vertelde dat Rijsoord haar tegenstander met het eerste en ook wel het tweede doelpunt op de goede weg had gebracht.

Volgende week speelt Rijsoord weer thuis en dan is koploper Capelle de tegenstander. De stand in de hoofdklasse A begint door alle afgelastingen wel een vertekend beeld te krijgen. Het door corona geplaagde Feyenoord moest zaterdag verstek laten gaan, nadat het vorige week ook al niet speelde door corona bij de tegenstander. De Rotterdammers lopen op dit moment al twee wedstrijden achter. De wedstrijd zaterdag, weer zonder publiek, begint op het sportpark Rijsoord om 14.30 uur.

Opstelling: Christian van Wijngen – Stefan Havelaar – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Angelo Puriël (69. Claudi Barros) – Gianni Straal – Danny Haasdijk (69. Angelo Ravenberg) – Shamir de Jesus – Jardel Drenthe.

Foto’s: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.