menu Home
Politiek

SGP tegen nieuwe naam gemeentehuis

Paul | 19 november 2021

De SGP Ridderkerk is tegen een nieuwe naam voor het gemeentehuis. Fractievoorzitter Daan Kardol zal daarom tijdens het vragenuur van de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering vragen stellen over het idee van het college om het gemeentehuis een nieuwe naam te geven. ‘Waar is dit goed voor? Wat ons betreft blijft het gemeentehuis gewoon het gemeentehuis heten’, aldus Kardol.

Kardol vindt het met name opmerkelijk dat het kennelijk al vaststaat dat het gemeentehuis een andere naam krijgt. ‘In een stemming die de gemeente organiseert, kun je stemmen op drie namen, en zelf suggesties doen. Maar waarom kun je niet stemmen op het behoud van de naam gemeentehuis? Veel Ridderkerkers zijn daar net als de SGP aan gehecht.’ Kardol vindt bovendien dat het college niet op eigen houtje moet beslissen of het gemeentehuis een andere naam krijgt. Wat hem betreft moet de gemeenteraad daar over besluiten. ‘Het gemeentehuis is een belangrijke plek en een beeldbepalend gebouw in het Centrum. Daar moet je niet zomaar op een achternamiddag een andere naam aan geven’, stelt Kardol.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. Deena

    20 november 2021 at 07:41

    Gemeentehuis is gemeenthuis. Een huis voor de gemeente,voor gemeente zaken, en nu ook voor maatschappelijke zaken die de inwoners van de gemeente delen, dus een huis voor de gemeente zou dan gemeentehuis moeten heten. Maar wat de Ridderkerker niet wil komt er toch. Zie het overweldig mooie (not) gouden lijntje op het centrum

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.