menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Kids Champions League bij SV Bolnes

Paul | 17 november 2021

Als jeugdvoetbal verantwoordelijken bij S.V.Bolnes zijn wij van mening dat kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar (en soms nog kinderen van 8 jaar), die net begonnen zijn met voetbal, er nog niet aan toe zijn om al wedstrijden in competitie verband te spelen.

Wij zijn daarom in september een pilot gestart om een groep kinderen in deze leeftijdscategorie op zaterdagochtend onderling interne wedstrijdjes te laten spelen. Deze wedstrijdjes worden gespeeld op ons hoofdveld (met echt gras!), waar kleine veldjes worden uitgezet (30 x 20 meter) met grote doeltjes (2 x 1 meter), waardoor er veel gescoord kan worden. De opzet deed ons al snel denken aan de Champions League, nog eens versterkt door de namen op de tenues, met veelal Messi, Ronaldo en Neymar. 

Na een week of 5 was de pilot voor ons al zeer geslaagd en waren kinderen, ouders en wij zelf al zo enthousiast, dat we sinds zaterdag 30 oktober officieel gestart zijn met een vaste groep van 8 kinderen.

Voordelen

  • Speels wennen aan wedstrijdvorm in eigen/veilige omgeving.
  • Veel balcontacten.
  • Op eigen niveau spelen met juiste weerstanden (bv A en B poule).
  • Geen reistijden.
  • Aantrekkelijk tijdstip voor ouders/kinderen.

Zodra kinderen toe zijn aan wedstrijden in competitieverband tegen andere verenigingen schrijven we ze na overleg met de ouders hiervoor in (categorie JO7/8).

Spelregels

Weinig, we houden het simpel!

  • Inhoud activiteit: Afhankelijk van aantal kids worden er teams gevormd, die korte wedstrijdjes van 10 minuten (max 4 wedstrijdjes) spelen. Er wordt met kleine doeltjes (dus geen keeper) gespeeld op een veldje van 30x20m.
  • Doel is om meisjes en jongens van 5 t/m 7 jaar op een speelse manier kennis te laten maken met voetbal en pas als ze er klaar voor zijn wedstrijdjes te gaan laten spelen in competitieverband.  
  • Locatie: Hoofdveld S.V. Bolnes,
  • Speeldata: Elke zaterdag tussen 09.30 – 10.30 uur (met drink pauzes tussen de wedstrijdjes). We verwachten iedereen om 09:15 uur aanwezig te zijn.

Geïnteresseerd?

Als uw dochter of zoon ook graag mee wil doen, hebben wij een speciaal actietarief.

Voor slechts € 80,00 kan uw kind:

*  Iedere zaterdag tot einde seizoen 21/22 (medio eind mei) meedoen aan de genoemde Champions League wedstrijdjes (tussen 09:30 – 10:30 uur).

*  Daarnaast Iedere donderdagavond tot einde seizoen 21/22 een echte voetbaltraining aangepast op de leeftijdsgroep (tussen 18:00 – 19:00 uur).

Hoe kunt u inschrijven?

Via onze website door het online formulier https://www.svbolnes.nl/394/lid-worden/ in te vullen. Wij schrijven uw kind dan in bij zowel onze vereniging als bij de KNVB. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om af te stemmen wanneer uw kind kan gaan starten met voetballen en trainen.

Liever eerst een keer op proef? Dit kan ook. Stuur een mail naar jeugdzaken@svbolnes.nl met als onderwerp “proef Kids Champions League” en vul de onderstaande gegevens in:

Naam kind 
Geboortedatum kind 
Naam      ouder/verzorger 
Telefoon ouder/verzorger 
E-mail     ouder/verzorger 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.