menu Home
Politiek

SGP blij met verbetering verkeerssituatie rond scholen

Paul | 15 november 2021

De SGP Ridderkerk is blij dat het college concrete maatregelen gaat nemen om de verkeersveiligheid rondom de scholen aan de Margriete van Comenestraat te verbeteren. In september had SGP-raadslid Anton Rotter hierom gevraagd nadat hij van verschillende mensen te horen had gekregen dat er aan het begin en het einde van de schooldag onveilige en ongewenste verkeersituaties ontstonden. Dit komt doordat er aan het begin van de straat een beperkte strook is waar auto’s op straat geparkeerd mogen worden.

Het college erkent in zijn beantwoording dat er sprake is van een onveilige verkeerssituatie en heeft aangekondigd met een parkeerverbod te komen. Ook gaat het college de verkeerssituatie bij de parallelweg bij het Maximacollege aanpakken. Zo zal het trottoir worden doorgetrokken, wordt een bosschage, die het zicht op het verkeer ontneemt, gesnoeid, en zal de uitrit anders worden vormgegeven.

“Dagelijks komen tientallen kinderen en tieners hier op weg naar het Maximacollege, de Dr. Schaepmanschool en de Ds. G.H. Kerstenschool langs. Wij zijn daarom blij dat het college dit signaal serieus neemt en concrete maatregelen neemt om de verkeersveiligheid hier te verbeteren,” laat Anton Rottier weten.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.