menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Drechtsteden mannen uit de beker.

Paul | 10 november 2021

door Hans Muntz

Het is de handballers van Drechtsteden niet gelukt om de volgende ronde van de landelijke beker te bereiken. In de Reyerhal was het Rotterdamse Atomium’61 met 21-29 te sterk.

Beide ploegen staan in de competities ongeslagen bovenaan. Zowel Atomium’61 als Drechtsteden hebben hun eerste vijf competitie wedstrijden gewonnen. Het verschil is wel dat Atomium’61 tweede divisie speelt en Drechtsteden uitkomt in de Hoofdklasse. Toch was de thuisploeg er van overtuigd dat er mogelijkheden lagen. In de vorige ronde was het Zevenbergse Groene Ster, dat ook uitkomt in de tweede divisie, redelijk eenvoudig verslagen. Maar die overtuiging werd al snel de bodem ingedrukt.

De Rotterdammers, met voormalig Saturnus’72 speler Timothy Determann in een hoofdrol, lieten al gauw weten waar ze voor waren gekomen. Binnen 10 minuten stond het 3-8 en leek de wedstrijd al voorbij. Waar de ploeg de laatste competitie wedstrijden speelde vanuit een solide verdediging waren er nu scheurtjes te zien terwijl het ook aanvallend beter kon. Coach Lazar Popov probeerde met enkele omzettingen weer lijn te krijgen in zijn team. Dit lukte gedeeltelijk. Het verschil werd in ieder geval niet groter. Justin Vlasblom kreeg de handen op elkaar door op onnavolgbare wijze, achter zijn lichaam om, keeper Jeffrey de Groot te verslaan. Het resulteerde uiteindelijk in een 11-17 stand bij de rust.

Drechtsteden bleef er na rust in geloven (13-17), maar dichterbij liet Atomium’61 de gastheren niet komen. Wat Drechtsteden ook probeerde, in de aanval een extra speler in het veld voor de keeper en ook coach Lazar Popov zelf binnen de lijnen, het bood geen soelaas. De verschillen bleven te groot (17-24) waardoor de spanning uit de wedstrijd ging. Uiteindelijk was het bekeravontuur voorbij met een 21-29 nederlaag.

Na afloop bleef men niet te lang stilstaan bij deze nederlaag en was de focus alweer gericht op de volgende wedstrijd. Zondag wacht in de competitie medekoploper De Meeuwen in Rotterdam (12.10 uur). Opnieuw een tegenstander die zich niet zomaar opzij laat zetten.

Programma

Zaterdag 13 november

Dames 19.10 uur Helius 1 – Drechtsteden 2

Zondag 14 november

Dames 11.10 uur Saturnus Leiden 1 – Drechtsteden 1

Dames A jun. 12.05 uur O.D.I.S. 2 – Drechtsteden 2

Heren 12.10 uur De Meeuwen 1 – Drechtsteden 1

Heren A jun. 12.00 uur Drechtsteden 1 – Ventura-Twist 1

Lazar Popov

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.