menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer doet zichzelf tekort

Paul | 8 november 2021

door Arjan ’t Jong

Op zondag 7 november 2021 speelde Slikkerveer thuis op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen het Rotterdamse HOV/DJSCR een moeilijke wedstrijd. Trainer Driss El Akchaoui had vooraf nog een puzzel te maken vanwege een flink aantal geblesseerde spelers.
in de openingsfase van de wedstrijd tasten beide teams elkaar goed af en vielen er nog geen kansen te noteren. In de twaalfde minuut kwam voor Slikkerveer de eerste echte kans toen Bas Mulder in de omschakeling goed diep werd gestuurd vanaf het middenveld op de linkerflank. Mulder stoomde meteen door richting het doel van de bezoekers en plaatste de bal hard in de touwen: 1-0. Even later gaf Boy van Reede een diepe bal op Chevilio Halden, die zijn tegenstander goed omspeelde en daarna laag op doel schoot. Helaas lag de doelman nu wel op de juiste plek. In de 24-ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Een snelle aanval van HOV/DJSCR over de linkerflank leverde een voorzet op in het centrum van de aanval, waar Slikkerveer niet goed verdedigde en de slimme Rachid El Khalifi de gelijkmaker aantekende: 1-1. Vijf minuten later moest Patrick Werkhoven weer stevig aan de bak. Het harde schot kon hij gelukkig voor Slikkerveer stoppen met zijn lichaam. Even later was het aan de andere kant weer een flinke kans voor Bas Mulder, die uit een voorzet van Chevillio Halden met een volley op doel schoot, maar de keeper pakte de bal goed. Net na een half uur spelen moest Ryan van Dongen met een hamstringblessure afhaken. Voor hem kwam Cerezo Fung-A-Wing het veld in. Het slot van de eerste helft leverde voor beide teams geen kansen meer op.
In de tweede helft speelde Slikkerveer naar de eigen kantine toe en werd er veel meer op de aanval gespeeld. Twee keer balverlies op het middenveld leverde al wel meteen twee tegengoals op. De eerste keer dat het misging was in de 48-ste minuut waarbij Achraf El Idrioui hard en hoog binnen schoot: 1-2. In de 69-ste minuut schoot Ilias Amraoui van veraf de bal in de touwen: 1-3. Tussendoor hadden Slikkerveerders Ronald Capelle, Tico ten Have, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden kansen om zelf ook tot scoren te komen, maar het lukte telkens net niet. In de 74-ste minuut kon de aansluitingstreffer wel worden aangetekend. Na goed doorgaan over de rechterflank legde Ronald Capelle de bal goed weg bij de tweede paal voor de mee opgekomen Valerio Vers, die tegendraads de bal in de verre hoek schoot: 2-3. Slikkerveer ging er meteen weer in geloven, dat er toch nog meer in zou kunnen zitten. Vier minuten later lag de bal zelfs op de penaltystip na een overtreding op Boy van Reede. Chevillio Halden zette zich achter de bal, maar zag zijn harde inzet in de hoek tot zijn ontsteltenis net naast getikt worden door de Rotterdamse doelman. In de slotfase kopte Boy van Reede twee keer de bal net naast en waren er ook nog een kansen voor Ronald Capelle en Chevillio Halden, maar het bleef bij een 2-3 nederlaag, waar eigenlijk in het tweede deel van de wedstrijd er toch meer in had gezeten voor Slikkerveer. Beste man van het veld was overigens scheidsrechter Lopes. Komende zondag 14 november speelt Slikkerveer wederom een thuiswedstrijd. Dit keer komt titelkandidaat SC Gastel op bezoek.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Steven de la Rambelje, Ronald Capelle, Boy van Reede, Ryan van Dongen (35 – Cerezo Fung-A-Wing), Jesse Ringlever, Aaron Plaizier (55 – Valerio Vers), Tico ten Have (71 – Levi Kouwen), Sem Seiffi, Bas Mulder en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.