menu Home
Algemeen

Bijeenkomst (digitale) veiligheid door Politie en Buurtpreventie

Paul | 8 november 2021

Ridderkerk Langer Gezond organiseert woensdag 17 november, in samenwerking met de politie Ridderkerk en Buurtpreventie Centrum en omgeving, een interactieve voorlichtingsbijeenkomst over (digitale) veiligheid. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de Ridderzaal, Koningsplein 2.

“Babbeltrucs, woninginbraken, whatsappfraude en phishingmails; het zijn voorbeelden die tegenwoordig vaak voorkomen maar waar je je met enkele handige tips, trucs en adviezen goed kunt tegen beschermen”, zegt Jesper Lagendijk, coördinator van Ridderkerk Langer Gezond. “De Week van de Veiligheid is net achter de rug, maar met de donkere dagen voor de deur is het toch goed om bij deze onderwerpen stil te staan. Zeker ouderen en senioren zijn de laatste tijd doelwit van slimme criminelen en dit kan zorgen voor financiële en emotionele schade. Het is daarom belangrijk om je hier goed tegen te beschermen.”

Vanuit de politie is wijkagent Ricky Mollie aanwezig. Hij vertelt over verdachte situaties, babbeltrucs, meekijken met pinnen, oplichting zoals Phishing en Spoofing. Ook wordt er stil gestaan bij de (on)mogelijkheden om meer ellende te voorkomen. Buurtpreventie zal vertellen wat zij precies doen en waar u ze voor kan gebruiken. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten. “De avond zit dus boordevol tips en adviezen over de digitale veiligheid maar ook over uw eigen veiligheid in en om uw huis of wijk.”

De koffie/thee staat klaar en deelname is gratis. Voor toegang wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs, welke wordt gecontroleerd bij de ingang. Inschrijven kan via info@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350.

Van wijkagent Ricky Mollie krijg je tips en adviezen over babbeltrucs, oplichting en phisingmails

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.