menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord knokt zich naar eerste dik verdiende competitiepunt

Paul | 7 november 2021

door VV Rijsoord

RIJSOORD – Het heeft lang, te lang, geduurd maar in wedstrijd nummer 10 werd dan eindelijk het eerste punt in deze competitie behaald. En eigenlijk had Rijsoord, wat met bijna een uur lang met 10 tegen 11 speelde vanwege een directe rode kaart voor Danny Haasdijk, misschien wel het meeste recht op zelfs een overwinning.

Voor aanvang van de wedstrijd was er eerst een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Hein Jager en Conny Bode. Goed dat de vereniging op deze wijze daar aandacht aan wil geven.

De basisploeg zag er ten opzichte van vorige week op een plek anders uit. Stefan Havelaar verving Maily Lopez die na zijn rode kaart van vorige week voor 1 duel was geschorst. Stefan Havelaar zou een uitstekende wedstrijd spelen, net zoals eigenlijk alle spelers van Rijsoord. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Rijsoord plannen had om zichzelf eens te gaan belonen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Rijsoord. Het inmiddels gebruikte 1-4-4-2 systeem lijkt Rijsoord in ieder geval beter te passen en met de snelheid van Shamir de Jesus en de hardwerkende Gazar Dermendjan was de druk op de verdediging van DHSC goed om te zien.

Na een klein kwartier was een eerste mogelijkheid voor Danilo Alkema nog niet aan hem besteed. Hij schoot met zijn linkervoet de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vervelend was dat Shamir de Jesus zich na een klein half uur moest laten vervangen vanwege een blessure maar ook zijn vervanger Angelo Puriel viel met zijn werklust niet uit de toon. Na een half uur zag de scheidsrechter Tulen in een charge van Danny Haasdijk een rode kaart, daar waar misschien geel ook had kunnen volstaan. Dat was even schakelen voor Rijsoord dat dus net als vorige week in ondertal de wedstrijd zou moeten uitspelen. Ondanks die extra speler op het veld lukte het DHSC niet om dat tot uitdrukking te brengen. Sterker nog, de beste kansen waren voor Rijsoord. Eerst was het Gazar Dermendjan die alleen op de keeper af mocht gaan maar deze wist zijn doel schoon te houden. Vlak voor het rustsignaal ontstond er een scrimmage voor het doel van DHSC maar ook nu wist DHSC met kunst en vliegwerk een doelpunt te voorkomen.

Beloning
De tweede helft zou eigenlijk eenzelfde beeld laten zien. DHSC was niet bij machte om ondanks de numerieke meerderheid Rijsoord hun wil op te leggen. De eerste grote kans was echter wel voor DHSC. Mounir el Hamdoui vond echter in Christian van Wijngen een sta in de weg. Hij wist met zijn voeten een inzet van de voormalige profvoetballer te keren. Toch zou DHSC op een voorsprong komen. Gokhan Yasar reageerde na zo’n 15 minuten het snelst op een bal die bleef hangen in het strafschopgebied. Een tegenvaller voor Rijsoord maar ze bleven werken voor een beter resultaat. Eerst was het nog de paal die een doelpunt van Gazar Dermendjan wist te voorkomen. Maar een kwartier voor tijd werd een voorzet van Jayson Donk door Nick Ruigrok op waarde geschat en hij zorgde voor de meer dan terechte 1-1.

Natuurlijk was het tot het eindsignaal van scheidsrechter Tulen spannend of het Rijsoord zou lukken om het eerste competitiepunt bij te schrijven. Maar verder dan wat schoten over het Rijsoordse doel kwam men niet.

Een mooie opsteker voor de ploeg van Clemens Bastiaansen. Al was er eigenlijk ook het besef dat men zich zelfs met 10 tegen 11 misschien wel te kort had gedaan. Een kleine beloning voor de ploeg die ondanks alle tegenslag met blessures en pech in wedstrijden altijd is blijven knokken voor een beter resultaat!

Komende dinsdagavond speelt Rijsoord in het kader van de KNVB districtsbeker tegen Heerjansdam om 20.00 uur (eigenlijk zou men bij Heerjansdam spelen maar daar is geen licht rondom het veld aanwezig) en komende zaterdag speelt Rijsoord wederom thuis. Dan weer voor de competitie tegen Achilles’29 om 14.30uur.

Rijsoord speelde in de volgende opstelling:
Christian van Wijngen – Jardel Drenthe – Lorenzo Braaf – Stefan Havelaar – Jayson Donk – Nick Ruigrok (89e Claudio Barros) – Gianni Straal – Danilo Alkema – Danny Haasdijk – Gazar Dermendjan – Shamir de Jesus (28e Angelo Puriel)

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.