menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Vier op een rij voor de handballers van Drechtsteden.

Paul | 1 november 2021

door Hans Muntz

De vierde wedstrijd werd zondag opnieuw in winst omgezet. Het ging wat moeizamer dan de eerste drie, maar ook nu gingen de punten uiteindelijk “gewoon” mee naar huis.

De start was prima. Vanuit een sterke verdediging, met een strakke dekking, werd tegenstander Celeritas/Houten al gauw op een 1-7 achterstand gezet. Daarna was er een soort van omslagpunt. De concentratie werd minder, de thuisploeg kon makkelijker scoren en Drechtsteden kon niet het geduld opbrengen in de aanval waardoor er te snel werd afgerond (8-8). Tot aan de rust (12-12) was het een matige wedstrijd. In het tweede part ging het iets beter, al werd nog 50% van de kansen gemist. Ook werden er teveel technische fouten gemaakt (17-19). In het laatste deel van de wedstrijd waren er hachelijke minuten toen Nils Erkelens en Henk Vlot met tijdstraffen naar de kant moesten. Voorts vonden de scheidsrechters de Bie en van de Beek dat de thuisploeg recht had op drie strafworpen. Sven Stok hield de ploeg op de been door 2 van de drie strafworpen te keren. Drechtsteden bleef op voorsprong en speelde de wedstrijd daarna op professionele wijze uit (22-26).

Na afloop was een ieder blij met het resultaat. “Het was een mindere wedstrijd die we met winst hebben kunnen afsluiten. De gehele ploeg mag trots zijn op het resultaat”, verwoorde speler Stefan Soeteman na afloop. Ook trainer Lazar Popov kon zich bij deze woorden aansluiten. Door dit resultaat nestelt Drechtsteden zich, samen met het Rotterdamse De Meeuwen, aan kop van de hoofdklasse C met 8 punten uit vier wedstrijden. Zaterdag komt Foreholte op bezoek in de Reyerhal (20.40 uur) waarna dinsdag de bekerontmoeting met Atomium’61 op het programma staat. Ook in de Reyerhal, aanvang 21.00 uur.

Programma

Zaterdag 6 november

Heren 20.40 uur Drechtsteden 1 – Foreholte 1

Heren 19.10 uur Drechtsteden 2 – Voice 1

Heren A jun. 17.45 uur Drechtsteden 1 – E.H.C. 1

Zondag 7 november

Dames 14.00 uur Drechtsteden 1 – VENECO/VELO 3

Dames 12.40 uur Drechtsteden 2 – Roda’71/2

Dames A jun. 11.00 uur Drechtsteden 1 – O.D.I.S. 1 (Zwijndrecht)

Dames A jun. 12.10 uur Drechtsteden 2 – De Meeuwen 1

Foto’s: Ruud de Jong

Stefan Soeteman scoort uit een strafworp
Best druk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.