menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: R.O.A.C. te sterk voor Drechtsteden handbalsters.

Paul | 25 oktober 2021

door Hans Muntz

Helaas was R.O.A.C. uit Rijpwetering zondag te sterk voor de zaalhandbalsters van Drechtsteden. Ondanks een sterk begin werd toch met ruime cijfers verloren.

Trainer Raymond van der Staay had zondag een “vernieuwde” selectie tot zijn beschikking. Een aantal speelsters komt niet uit in de veldcompetitie maar spelen alleen in de zaal. Het was dan ook weer even puzzelen om de juiste balans te vinden. Omdat de voorbereiding op de zaalcompetitie kort was moest de ploeg toch weer even wennen aan elkaar. De ploeg startte sterk met een fanatieke “6-0” verdediging. In de ogen van scheidsrechter Bergen soms iets te fanatiek wat resulteerde in een aantal strafworpen. Keepster Dunja Berkhout wist er een aantal te stoppen, maar dit was niet voldoende om een achterstand met 5 treffers te hebben bij rust. Dit kwam mede omdat er te weinig rendement kwam uit de kansen, iets wat in de tweede helft beter moest. Ondanks de goede voornemens lukte dit pas toen de tweede helft al een kwartier aan de gang was en het verschil al aanzienlijk was opgelopen. Irona Iroftei trof enkele malen op fraaie wijze doel maar kon niet voorkomen dat er met 11-22 werd verloren.

Toch was de sfeer na afloop goed binnen de ploeg. Coach van der Staay gaf aan dat hij progressie ziet in het team. Zondag kan dat gelijk worden getoond als de ploeg op bezoek gaat bij Hercules  in Rijswijk (14.00 uur). Deze ploeg verloor met 21-14 bij Westlandia.

Programma

Zondag 31 oktober

Dames            14.00 uur        Hercules 3 – Drechtsteden 1

Dames            13.50 uur        HV Quintus 5 – Drechtsteden 2

Dames A jun.  10.00 uur        T.O.G.B. 1 – Drechtsteden 1

Dames A jun.  11.00 uur        HV Quintus 4 – Drechtsteden 2

Heren              13.00 uur        Celeritas/Houten 1 – Drechtsteden 1

Heren              16.15 uur        H.M.S./Achilles 2 – Drechtsteden 2

Heren A jun.   16.00 uur        H.V.O.S. 1 – Drechtsteden 1


Foto’s: Ruud de Jong

Brigitte Stout
Brigitte Stout

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.