menu Home
Politiek

PvdA Ridderkerk heeft wederom vragen gesteld over de ondergrondse papiercontainers.

Paul | 25 oktober 2021

door onze politiek redactie:

Op 8 januari 2020 had deze partij, voorafgaand aan de commissie Samen Wonen van 9 januari 2020 ook vragen gesteld over dat zelfde onderwerp. In antwoord op een van de vragen heeft de verantwoordelijk wethouder toen geantwoord dat ‘‘laagbouwbewoners vooralsnog geen pasje zullen krijgen voor de ondergrondse containers voor papier. De ondergrondse containers voor papier zijn op dit moment nog vrij toegankelijk. In de toekomst kunnen laagbewoners ook een pasje krijgen waardoor de ondergrondse container voor papier nog steeds vrij toegankelijk is.’

De PvdA is geïnformeerd door verschillende laagbouwbewoners die eerder een eigen papiercontainer hebben geweigerd, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek of omdat zij weinig papierafval hebben. Deze bewoners  hebben een brief van de NV BAR Afvalbeheer ontvangen. Dit omdat de ondergrondse papiercontainers vanaf september geleidelijk gesloten gaan worden en vanaf dan alleen nog toegankelijk zijn voor hoogbouwbewoners met pas. Laagbewoners kunnen dan dus geen gebruik meer maken van de ondergrondse papiercontainers.

Dit staat haaks op wat eerder is gecommuniceerd en de PvdA Ridderkerk wil dan ook graag antwoord op de volgende vragen :

1. Wanneer, door wie en op basis waarvan is ‘besloten’ dat de ondergrondse papiercontainers straks niet meer toegankelijk zijn voor laagbewoners en dat zij dus een eigen papiercontainer moeten aanvragen, voor zover zij deze nog niet hebben? Welke (beleids)documenten liggen hieraan ten grondslag? In een raadsinformatiebrief van halverwege dit jaar is hierover een zin gewijd.

2. Waarom wordt er afgeweken van het eerder gecommuniceerde beleid?

3. Kunt u zich voorstellen dat dit tot verwarring en onbegrip leidt bij inwoners die er eerder bewust voor hebben gekozen om geen eigen papiercontainer te nemen? Graag uw antwoord toelichten.

4. Waarom heeft u er niet voor gekozen om laagbouwbewoners zelf te laten kiezen of zij een pas willen om de ondergrondse papiercontainers te openen of een eigen papiercontainer?

5. Welke (alternatieve) mogelijkheden zijn ervoor laagbouwbewoners die bijvoorbeeld om de in de inleiding genoemde redenen geen eigen papiercontainer willen hebben, om hun papierafval kwijt te kunnen?

Het is nu aan het college om binnen de gestelde termijn hier schriftelijk op te reageren.

bar-afval, ondergrondse container koningsplein foto rob kamminga

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. G Legierse

    25 oktober 2021 at 18:36

    Ook willen bewoners weten waar ze aan toe Zijn. Er is twee jaar gelden bepaalt dat de basis 104 stortingen betreft, en alles wat daar boven werd gestort zou extra worden belast. Logisch, maar wij horen niets meer, het is ineens stil. Graag informeren via De combinatie aub.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.