menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH boekt derde competitiezege op rij

Paul | 24 oktober 2021

Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH heeft zaterdag in de wedstrijd tegen VV Papendrecht zijn zegereeks van de laatste weken kunnen voortzetten. RVVH kwam snel met 0-1 achter maar maakte dit voor rust al ruimschoots goed tot 3-1 en kon na rust zelfs uitlopen tot een riante 6-1. Door deze zegereeks kon de formatie van trainer Kevin Vink oprukken naar de vierde plaats op de ranglijst in de eerste klasse B.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was echter voor Papendrecht. In de tweede minuut van de wedstrijd kon spits Juninho van Ree vanaf rechts goed voorzetten op de geheel vrijstaande Jarden van Ek die met een schitterende volley doelman Nikolic kansloos liet, 0-1. RVVH probeerde de bakens te verzetten maar had moeite met de stugge centrumverdediging van Papendrecht. Na een overtreding op Pires Tavares mocht Sanzio Dieterich een vrije trap nemen op de rand van de zestien maar zijn harde schot belandde in de muur van Papendrecht. Aan de andere kant mocht Papendrecht na een kwartiertje spelen een corner nemen waarna de bal door Nick Kamerling maar net over het doel van RVVH werd gekopt. Vijf minuten later kreeg Dieterich na een goede pass van Stolk een prima kans maar keeper Rijntjes kon redden waarna de rebound uit een corner door Stolk werd naast geschoten. Er volgden nu meer kansen voor RVVH dat duidelijk beter in de wedstrijd kwam. Zo schoot Dieterich net naast de goal van Papendrecht na een goede aanval over de as van het veld en schoot Stolk over voor een open doel na een prima pass van Pires Tavares. In de 32e minuut was het dan eindelijk raak. Na een mooie aanval door het midden – wat nu uiteindelijk wel een paar keer lukte – schoot Dieterich de bal op de lat waarna Stolk de rebound eenvoudig kon binnen lopen, 1-1. Enkele minuten later kwam Mohamed Ajarai vrij door het midden waarna hij van grote afstand besloot op het doel te schieten. Keeper Rijntjes was kansloos op zijn harde strakke schot in de linker benedenhoek, 2-1. RVVH was nu duidelijk heer en meester op het veld en drukte dit vlak voor rust uit met nog een treffer. Na een uitstekende dieptepass van Ajarai kon Dieterich geheel vrij voor de keeper de 3-1 ruststand binnen schieten.

Na rust was er zo’n zelfde spelbeeld te zien. RVVH hoefde niet meer zo nodig het spel te maken en Papendrecht kon dit niet. Invaller Tomas de Brito kon nog wel vlak na rust hard uithalen maar zijn schot ging naast de goal van RVVH. Tien minuten later zag Dieterich zijn goal afgekeurd worden in verband met buitenspel. Stolk schoot na een mooie aanval over links en na een steekpassje van De Witte net over de goal van Papendrecht. Vervolgens weer een mooie aanval over links via Van Dam, Könemann en Dieterich waarbij de gehele verdediging van Papendrecht werd weggetikt en Dieterich een prachtige 4-1 kon aantekenen. Tien minuten later schoot Eggers op de rand van de zestien een vrije trap na een overtreding op Soares hard naast. Maar niet getreurd want drie minuten later bestrafte scheidsrechter Ebink een overtreding op Könemann binnen het strafschopgebied met een penalty. Brandon besloot deze zelf te nemen en hij schoot de bal hard en laag in de linkerhoek en tekende zo de 5-1 aan. Nog was de koek niet op want acht minuten later rondde Könemann een goede aanval over links doeltreffend met het hoofd af tot 6-1. Als RVVH wat zuiverder met de kansen was omgesprongen had een nog grotere uitslag er in gezeten maar niemand die daar na afloop uiteraard om treurde. Heel RVVH vierde feest en alle supporters gingen met een zeer tevreden gevoel naar huis na een prima partij voetbal. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. We zijn benieuwd of RVVH zijn zegereeks zal kunnen voortzetten.

RVVH – Papendrecht 6-1 (3-1)

2.Van Ek 0-1
33.Stolk 1-1
35.Ajarai 2-1
42.Dieterich 3-1
65.Dieterich 4-1
77.Könemann 5-1 (strafschop)
83.Könemann 6-1

Scheidsrechter: A. Ebink

Gele kaarten: Resoort (Papendrecht).

RVVH: Nikolic, Proost, Boers, Steketee, El Koubai (69. Eggers), Pires Tavares (58. Könemann), Van Dam (69. Soares), Merencia (52. De Witte), Ajarai, Stolk en Dieterich (69. Lopes Martins da Veiga).

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Van Ek, Van der Werff (73. Van Wijk), Leenheer (73. Tilroe), Van Ree, Saffignani (46. Tomas de Brito), Resoort (79. Keuter), Bravenboer (46. Ruiz) en Drenthe.

Foto’s: Theo Leenheer

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.