menu Home
Algemeen

Stoelyoga in Bolnes

Paul | 18 oktober 2021

Zou u vaker ontspannen willen zijn, levenslustig en vol energie? Zou u op een eenvoudige en toegankelijke manier willen werken aan uw lichamelijke conditie en tegelijkertijd rust in het hoofd willen ervaren, maar voelt u zich enigszins beperkt in het meedoen aan reguliere bewegingslessen?Dan zijn de aangepaste yogalessen die Facet Ridderkerk elke donderdag van 12.00 uur tot 13.30 aanbiedt in het wijkcentrum in Bolnes speciaal voor u.

In deze lessen wordt stoelyoga beoefend, een aangepaste vorm van yoga, bedoeld voor alle mensen die te maken hebben met lichamelijke beperkingen, stress en pijn. Speciaal voor mensen die tijdens de les wat meer persoonlijke aandacht nodig hebben of gewoon wat meer tijd nodig hebben om te kunnen bewegen of te kunnen ontspannen. In deze lessen wordt yoga gegeven op en rond de stoel in combinatie met een lange ontspanningsoefening. Dat betekent dat iedereen aan deze bewegingsvorm kan meedoen, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie, ook als u minder mobiel bent of fysiek beperkt. Bovendien is er tijdens en na de lessen ruimte en tijd om ervaringen te delen met medecursisten. De goede sfeer en een positieve houding tijdens de lessen zorgen er eenvoudig voor dat de deelnemers zich minder alleen voelen in hun beperkingen.

De oefeningen in de lessen passen bij uw behoeften en mogelijkheden. Deze yogalessen maken het lichaam sterk, soepel en ontspannen en geven een goed gevoel. Yoga op de stoel is laagdrempelig en helpt u om de spieren en gewrichten soepeler te maken, uw houding te verbeteren en helpt om uw concentratie te bevorderen. De lessen bevorderen de bloedcirculatie, heffen blokkades op en stimuleren het immuunsysteem. De lange ontspanningsoefening kan zowel op de stoel als op een mat gedaan worden. Deze traditionele ontspanningsoefening zorgt er bovendien voor dat u bewust en systematisch een gevoel van diepe ontspanning leert ervaren. Zo blijft uw lichaam vitaal en uw geest rustig.

Wijkcentrum Bolnes is een voor iedereen toegankelijke locatie met een vriendelijke sfeer die bijzonder geschikt is voor deze aangepaste yogalessen op de stoel. De lesruimte is laagdrempelig en heeft gedurende alle seizoenen een aangename comfortabele temperatuur. Voor een proefles kunt u zich aanmelden bij Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.