Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer wint ruim van Irene ‘58

Paul | 18 oktober 2021

door Arjan ’t Jong

Op zondag 17 oktober 2021 speelde Slikkerveer een degelijke wedstrijd tegen Irene ’58 in het Brabantse Den Hout. Trainer Driss El Akchaoui mistte in zijn selectie Ronald Capelle, Iwan Tewelde en Aaron Plaisier die geblesseerd moesten toekijken.
In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel van doel naar doel. De eerste kans was voor Irene ’58, maar een vrije trap werd ver over geschoten. In de vierde minuut had Bas Mulder de openingstreffer op zijn schoen. Diep gestuurd door het centrum kwam hij oog in oog met de doelman te staan, maar het schot spatte op de paal terug het veld in. De rebound was voor Chevillio Halden, die Sem Seiffie richting achterlijn stuurde. De voorzet op Cerezo Fung-A-Wing werd naast geschoten. In de negende minuut mocht Bas Mulder aanleggen voor een vrije trap aan de rechterkant van de zestien. Bij de tweede paal was Boy van Reede goed meegelopen en kon de bal keurig in de touwen schieten: 0-1. Daarna mocht de thuisclub een aantal corners op rij nemen, maar alleen Damion Janssen zorgde met een half geraakte bal voor een bal voorlangs, die gelukkig voor Slikkerveer door iedereen werd gemist. In de 18e minuut zette Chevillio Halden goed voor op Robert Kosten, maar zijn inzet ging over het doel heen. Een minuutje later mocht Slikkerveer een indirecte vrije trap nemen in de zestien, na een terugspeelbal op de doelman. De thuisploeg posteerde zich op de eigen doellijn en Slikkerveer had een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Bas Mulder zag zijn inzet gestopt door een verdediger op de doellijn. Daarna volgden er nog meer kansen voor Slikkerveer. Een schot van Bas Mulder ging voorlangs en een vrije trap van Chevillio Halden ging maar net over. In de 31-ste minuut konden de meegereisde supporters van Slikkerveer wel juichen. Een harde pass van Chevillio Halden op Robert Kosten werd goed aangenomen in de zestien. Uit de draai schoot Robert de bal keurig in de verre hoek binnen: 0-2. Voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Laros kreeg Slikkerveer nog een aantal kansen, maar bleef het bij de 0-2 voorsprong.
In de tweede helft pakte Slikkerveer de aanvallende draad meteen weer op. De eerste kans voor Bas Mulder was qua schot nog een makkelijke prooi voor de Brabantse doelman. In de vierde minuut snelde Bas Mulder weer de zestien in en na een kapbeweging kwam de bal tegen de hand van een verdediger, waarna de bal op de penaltystip werd gelegd. Robert Kosten benutte dit buitenkansje via de binnenkant van de paal: 0-3. Precies na een uur spelen moest aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing er geblesseerd af, na een forse charge van Jurgen van Dijk, die er ook meteen een gele kaart voor kreeg. Tico ten Have verving Fung-A-Wing. Een minuutje later ontfutselde Damion Janssen de bal van een verdediger en was de weg naar het doel volledig open. De inzet laag over de grond werd gestuit door de doelman met de voeten. In de aanval daarop schoot Chevillio Halden in de korte hoek op doel, maar ook dit keer lag de doelman op de juiste plaats. In de 64-ste minuut gaf Chevillio Halden een prima pass op Bas Mulder, die op zijn beurt zijn directe tegenstander uitkapte en de bal keurig binnen schoot: 0-4. Even later ging een schot van Tico ten Have maar net naast. Drie minuten voor tijd maakte Slikkerveer alsnog het handvol aan doelpunten. Bas Mulder schoot vanaf de rand van de zestien op doel, waarbij Nick Geluk als een echte goaltjesdief in de spits de bal van richting veranderde. Tergende langzaam rolde de bal de andere kant van het doel in: 0-5. Een minuut later mocht Irene ’58 toch nog de eer redden. Bij een verre bal de zestien in kwam Patrick Werkhoven in botsing met zijn tegenstander. Dat resulteerde in een penalty, die werd benut door Sander van Mook: 1-5. Dat werd ook de eindstand. Komende zondag 24 oktober speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen Oosterhout.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Sem Seiffi, Boy van Reede (72 – Steven de la Rambelje), Ryan van Dongen, Denno Stoffels, Damion Janssen, Jesse Ringlever (72 – Nick Geluk), Robert Kosten, Bas Mulder (87 – Valerio Vers), Cerezo Fung-A-Wing (60 – Tico ten Have) en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Boy van Reede scoort de 0-1
Goaltjesdief Nick Geluk scoorde de 0-5