menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Als nog 2 kampioenen bij Ridderkerk Rowdies

Paul | 18 oktober 2021

Op de valreep van het honk- en softbalseizoen konden de Ridderkerk Rowdies toch nog twee kampioenen huldigen de afgelopen week.

Dinsdagavond pakte het jongste team van de Rowdies toch nog onverwacht het kampioenschap door in een, voor deze jeugd zeer ongebruikelijke, avondwedstrijd Vlaardingen Holy te verslaan. Het weekend ervoor liet de mede koploper punten liggen en bleek de ongebruikelijke avond inhaalwedstrijd ineens een beslissende wedstrijd voor het kampioenschap. De spelers en speelsters van Rowdies waren zich dit niet bewust en speelden een goede pot die resulteerde in een klinkende 4 – 19 overwinning en zoals aan het einde van de wedstrijd bleek dus ook het kampioenschap. Na afloop van de wedstrijd werd het team dan ook verrast door de coaches met een onverwachte champagne douche. Het echte kampioensfeestje werd afgelopen zaterdag in de kantine aan de Oosterparkweg uitbundig gevierd.

De coaches Daley Biesbroek en Marvin Revier verrassen het team met een champagne douche

Het tweede heren honkbalteam van de Ridderkerk Rowdies moest ook een inhaalwedstrijd spelen, in verband met de slechte weersgesteldheid en de onbespeelbaarheid van het veld werd de wedstrijd drie weken terug afgelast. Na de overige wedstrijden te hebben gespeeld bleek dat Rowdies één wedstrijd en één punt te kort kwamen om zich kampioen te mogen noemen, en dus was deze inhaalwedstrijd noodzakelijk. Onder leiding van de, het gehele seizoen al sterk werpende, pitcher Loes Asmus werden de Portland Poema’s aan de zegekar gebonden. In begin van de wedstrijd zag het er naar uit dat de Poema’s toch nog roet in het eten gingen gooien, maar een schitterende vangbal en een goede aangooi van Daan van Beekum die twee uitjes opleverde en er voor zorgde dat de Rowdies met drie honken bezet geen punten tegen kregen en uit de eerste slagbeurt van de eerste inning kwamen. In de gelijkmakende eerste slagbeurt ging Rowdies gelijk hard uit de start blokken, liefst 43 minuten bleef de slagploeg van Rowdies aan slag en dit resulteerde in een 16 – 0 voorsprong aan het einde van deze zeer lange slagbeurt. Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd breidde de Rowdies de stand uit tot een 24 – 3 eindstand en was het kampioenschap ook voor dit team een feit. Zij zullen promoveren naar de 4de klasse met 9 innings wedstrijden en geen tijdslimiet meer.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.