menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Slechte beurt Rijsoord

Paul | 17 oktober 2021

door Wim de Rooij

Het is bekend dat Rijsoord in de hoek zit waar de klappen vallen. Het team blijft niets bespaard en afgelopen week kon ook aanvoerder Romano Niamut aan de lijst met geblesseerde spelers worden toegevoegd. Maar Rijsoord liet nog steeds een alleszins acceptabel portie voetbal zien. Vorige week in Veen werd onverdiend verloren. Hoe anders was het deze zaterdagmiddag, toen Zwaluwen Vlaardingen op bezoek kwam. Een slecht presterend Rijsoord ging met 0-5 roemloos ten onder.

Zwaluwen Vlaardingen liet duidelijk zien waarvoor het naar Rijsoord gekomen was; winnen. Rijsoord werd onder druk gezet en de verdediging kraakte gelijk. Koroma had het zichtbaar moeilijk als linkervleugelverdediger en hij werd in de rust dan ook vervangen. Al na twee minuten kopte Jazzy Adams uit een vrije schop de bal in de handen van doelman Fernandes. Rijsoord was gewaarschuwd, maar had geen antwoord op de snelle aanvallers van Zwaluwen V. Echter vier minuten later was het toch raak. Eerst schoot oud-Rijsoordspeler Adair Veiga Lopes in kansrijke positie recht op doelman Fernandes, echter Rijsoord kreeg de bal niet weggewerkt en werd het alsnog een doelpunt voor de rappe aanvaller; 0-1. Rijsoord bleef daarna op zoek naar het juiste ritme, maar moest zich vooral bezighouden met het afstoppen van de aanvallers van Zwaluwen V. Rijsoord speelde onzuiver en moest daardoor vaak omschakelen van een spaarzame aanval naar de verdediging. Na ruim een kwartier weer een kopbal van Jazzy Adams in de handen van Tomas Fernandes en uit de tegenaanval van Rijsoord was er zowaar een prima kans. Spits Gazar Dermendjan kon zich in vrije positie voor doelman Boy de Jong brengen, maar op hét moment gleed hij uit en weg kans. Rijsoord was in die periode van de wedstrijd niet helemaal kansloos, maar de zuiverheid ontbrak en dan breng je jezelf in moeilijkheden. Ook bij de bezoekers liep het in die periode van de wedstrijd niet helemaal naar wens gezien de vele opmerkingen in en buiten het veld. Echter Rijsoord was onmachtig om het de gasten echt moeilijk te maken en gooide in blessuretijd de handdoek in de ring. Binnen twee minuten gaf Rijsoord de wedstrijd uit handen en mocht Adair Veiga Lopes tweemaal scoren en dus een gave hattrick afleveren. Helaas zette Rijsoord de deur voor hem wel wagenwijd open.

Met een 0-3 achterstand begon Rijsoord aan een kansloze tweede helft. Na een kwartiertje in de tweede helft gaf scheidsrechter Arthur Ebink, zoals hij in die periode wel meer deed, vrij makkelijk een vrije schop aan Zwaluwen. Yasin Mazium maakte er dankbaar gebruik van en scoorde de vierde treffer voor zijn ploeg. Het zou uiteindelijk in de laatste minuut 0-5 worden door een doelpunt van invaller Pjotr Jongste. Dat in die periode Danny Haasdijk nog de paal toucheerde en Nick Ruigrok via de doelman de lat was slechts belangrijk voor de statistieken. Rijsoord leverde in tegenstelling tot vorige week deze zaterdagmiddag een slechte prestatie. En dat is een vervelende constatering. Ook trainer Clemens Bastiaansen was na afloop duidelijk in zijn commentaar: “We hebben deze zaterdagmiddag niets in kunnen brengen gehad en hebben verdiend verloren. Het was onze slechtste wedstrijd tot nu toe, maar ik hoop dat we nu de ondergrens bereikt hebben.”

Volgende week zaterdag is er geen programma en over twee weken staat de uitwedstrijd tegen ARC in Alphen aan den Rijn op het programma. ARC verloor zaterdag thuis ruim van Feyenoord en is op de tiende plaats terug te vinden. Rijsoord zal uit een ander vaatje moeten tappen dan zaterdag om er een succesvolle missie van te maken.

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan (73. Youri Haasdijk) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Danny Haasdijk – Shamir de Jesus – Makeko Koroma (46. Maily Lopes) – Angelo Ravenberg.

foto: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.