menu Home
Gemeente Nieuws

Tuinen opgeknapt met geredde planten

Paul | 15 oktober 2021

Wethouders Peter Meij en Marten Japenga speelden zaterdag 9 oktober even voor struikrover. Voor een goed doel: er zijn planten gered uit de tuin van een appartementencomplex dat gesloopt zal worden.

Dat deden de wethouders aan de Stadhouderslaan in Slikkerveer, samen met tuinbuddy’s van stichting Present Ridderkerk. De geredde planten kregen die middag een nieuwe plek in de wijk Drievliet. Daar vond de actie ‘sociaal tuinieren’ plaats. Vrijwilligers pakten overwoekerde tuinen aan, met en voor bewoners die het zelf niet kunnen bijhouden. De geredde planten en struiken vonden daar een nieuw thuis.

Present Ridderkerk, Wooncompas en Facet Ridderkerk organiseerden deze activiteiten. Ook Gemeente Ridderkerk en Munter tuinprojecten waren onderdeel van dit project. Onder de vrijwilligers waren fractieleden van SGP, leden van de Ichtuskerk en tuinbuddy’s van stichting Present. Ze gingen aan de slag aan de Karper en de Koolmees.

Voor huurders van Wooncompas in deze straten was er een gratis tuinplant, in ruil voor een tegel. Samen met hulpverlening en de wijkbeheerder van Wooncompas zijn tuinen geselecteerd die zaterdag werden aangepakt. De hovenier gaf hierbij advies.

Dankzij sociaal tuinieren zijn de twee straten een stuk groener en kleuriger. Maar er is ook een sociaal effect: bewoners en vrijwilligers kwamen met elkaar in contact. Zo werd de eenzaamheid bestreden. Daarnaast is het extra groen goed voor de lucht en voor mens en dier. Er worden tuinbuddy’s ingezet om structureel nazorg te verlenen, zodat de tuinen netjes blijven.

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.