menu Home
Gemeente Nieuws

Ondernemers weer ‘in het echt’ bijeen

Paul | 14 oktober 2021

In Van der Valk Hotel Ridderkerk vond vrijdag een ondernemerslunch plaats. Nu bijeenkomsten weer mogelijk zijn, geeft de gemeente ook een vervolg aan de reeks ontmoetingen met Ridderkerkse ondernemers.

Wethouder Henk van Os (economie) mocht vrijdag tussen de zestig en zeventig plaatselijke ondernemers begroeten. Met de ondernemers is ook hij blij dat het weer mogelijk is om elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten.

Corona

Voordat de maaltijd begon, vertelden drie ondernemers over hun ervaringen gedurende de coronacrisis: Marko Elderson (Netflex, slimmer werken met ICT-oplossingen), Rogier Mazurel (Romaro, schoonmaak en facilitaire dienstverlening) en André van der Linden (Den Otter, kantoorbenodigdheden).

Aan de zaal en presentator Jan Dirk Schouten vertelden ze wat de afgelopen anderhalf jaar heeft betekend voor hun bedrijf. Uit hun verhalen bleek de veerkracht van ondernemers. Naast negatieve effecten van de lockdown zagen de zij ook kansen en nieuwe uitdagingen voor hun bedrijf.

Ook wethouder Van Os blikte terug op de afgelopen maanden. Er is veel werk verzet om ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Zo werd uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen verleend, werd de precariobelasting kwijtgescholden en kwam er een regeling om eigenaren van vastgoed te stimuleren de huurprijs van bedrijfspanden en winkels te verlagen.

Volgende lunch

De volgende ondernemerslunch is op 10 december. De locatie wordt nog bekendgemaakt, onder meer via de nieuwsbrief voor Ridderkerkse ondernemers. Deze kunt u aanvragen via ondernemen@ridderkerk.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.