menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Verrassende bekerwinst handballers.

Paul | 13 oktober 2021

door Hans Muntz

De handballers van Drechtsteden hebben hun goede competitiestart een prachtig vervolg gegeven door tweede divisie ploeg Groene Ster voor de beker te verslaan.

De ploeg van trainer Lazar Popov had het opnieuw verdedigend goed voor elkaar. Met de uitstekend keepende Sven Stok in het doel duurde het bijna 10 minuten alvorens de gasten uit Zevenbergen voor het eerste doel troffen. Drechtsteden had er inmiddels al 3 gemaakt (3-1). Toch had het verschil al iets groter kunnen zijn als er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Het werd een spannende eerste helft waarbij Groene Ster steeds dacht grip te krijgen op de gastheren, maar deze konden het verschil keurig op één of twee treffers houden (6-4 en 7-5). Ook bij rust was het voordeel met 11-10 voor de thuisploeg.

Groene Ster was na rust agressiever en kwam op 13-13. Sven Stok sleepte zijn ploeg door een lastige periode heen waarin Drechtsteden aanvallend te weinig scoorde. Er werd slordig omgesprongen met de kansen. Toch werd het 16-13, met enkele fraaie treffers van Marco van Laar die op de cirkel lijn goed doorging en Ruben de Boer uit de tweede. Groene Ster gaf zich niet gewonnen (17-15) maar wederom was het Sven Stok die zijn ploeg op de been hield. Het werd 19-16 en de volgende ronde was bereikt met een prima 20-16 overwinning.

Vincent Du Buisson (blessure), Tim Krijnen (ziek) en Justin Vlasblom (blessure) waren er nog steeds niet bij. Daarentegen maakte opnieuw A junioren Julyan Baijens deel uit van de hoofdmacht. Popov was na afloop dan ook tevreden al vond hij wel dat de wedstrijd eerder beslist had kunnen zijn met het beter benutten van de kansen. Maar hij was uiterst tevreden over de inzet van zijn ploeg.

Zaterdag 23 oktober wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Dongen (20.30 uur). Op dezelfde avond gaat ook de zaalcompetitie van start voor het tweede (om 18.50 uur tegen Najaden) en de heren A junioren (17.30 uur tegen Hercules).

Programma

Zaterdag 23 oktober

Heren 20.30 uur Drechtsteden 1 – Dongen 1

Heren 18.50 uur Drechtsteden 2 – Najaden 1

Heren A jun. 17.30 uur Drechtsteden 1 – B. & B. Healtcare/W.H.C.-Hercules 1

Zondag 24 oktober

Dames 12.20 uur Drechtsteden 1 – R.O.A.C. 1 (Zwijndrecht)

Dames 10.00 uur Drechtsteden 2 – Vires et Celeritas 2 (Zwijndrecht)

Foto’s: Ruud de Jong

In de heupzwaai
Ruben de Boer schiet raak van afstand

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.