menu Home
Algemeen

Informatiepunt voorlopig van start in WVC Bolnes

Paul | 11 oktober 2021

Vanaf maandag 25 oktober start Mohammad El Barazi, in samenwerking met sociaal makelaar Eveline Freling van Facet Ridderkerk, met een informatiepunt in WVC Bolnes. Elke maandag, met uitzondering van de schoolvakanties, zit Mohammad van 9.00 tot 11.00 uur klaar om bewoners te ontvangen, in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

“Bewoners uit wijk Bolnes en uit heel Ridderkerk hebben vele vragen, bijvoorbeeld over activiteiten, sporten, verenigingen, brieven die je ontvangt of formulieren die je niet begrijpt, het vinden van een huisarts of tandarts, zoeken naar maatschappelijk werk of een taalles”, vertelt Eveline Freling, sociaal makelaar bij Facet Ridderkerk. “Mohammad El Barazi, wie sinds een aantal jaar samen met zijn gezin woonachtig is in Ridderkerk, heeft dit uit eigen ervaring meegemaakt. Mohammad en zijn gezin hadden vele vragen en zijn zelf op zoek gegaan naar antwoorden bij o.a. organisaties. Het was een hele zoektocht volgens Mohammad en hier lopen vele bewoners tegen aan. Mohammad gaf aan dat hij op zoek was naar een soort informatiepunt in de wijk of Ridderkerk.”

Mohammad is een actieve bewoner en kwam naar Facet met het idee dat hij graag andere bewoners die tegen dezelfde problematiek aanlopen wil helpen en het een idee was om een soort informatiepunt mogelijk te maken. De medewerkers van Facet, Suat Tas, Ilse Schoolenberg en Eveline Freling hebben samen met Mohammed zijn idee uitgewerkt. Daarnaast is Mohammad echt een aanvulling voor alle bewoners waar iedereen terecht kan, van jong tot ouderen. Mocht je de taal niet machtig zijn, Mohammad spreekt naast Nederlands tevens Arabisch. Weet Mohammad niet waar je terecht kunt, dan zoekt hij dit op ter plekke op of vraagt hij het aan een medewerker van Facet. Heb jij bijvoorbeeld een brief of formulier ontvangen en begrijp je niet wat er staat? Mohammad helpt je hier bij. Hij legt het uit of vertaalt het, waarna jij terecht kunt bij de Formulierenbrigade om de papieren in orde te maken.

Wil je kennismaken? Kom gerust langs en/of kom een bakkie doen. Deze dienst wordt voorlopig Het Informatiepunt genoemd. Mohammad en Eveline dagen alle inwoners uit om een nieuwe naam te bedenken voor het informatiepunt, en de winnaar krijgt een presentje. Doe jij mee? Stuur de nieuwe naam uiterlijk voor vrijdag 22 oktober naar sociaalmakelaar@facetridderkerk.nl, bellen of appje sturen mag ook via 06 – 52 61 62 30 naar Eveline Freling.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.