menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers Drechtsteden, winst bij D.W.S.

Paul | 10 oktober 2021

door Hans Muntz

Zaterdagavond stond de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie bij de handballers op het programma. In Schiedam was het tweede team van D.W.S. de tegenstanders. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd in winst omgezet.

Net als in de eerste wedstrijd ontbraken er enkele basis spelers op het wedstrijdformulier. Vincent Du Buisson (blessure) en Tim Krijnen (ziek) waren er helemaal niet bij terwijl Justin Vlasblom ook bijna niet binnen de lijnen kwam met een blessure. Daarentegen maakte twee A junioren Julyan Baijens en Lukas Luijten hun debuut in de hoofdmacht.

Drechtsteden ging direct voortvarend van start. Vanuit een sterke gesloten verdediging werd met snelle aanvallen de thuisploeg verrast. Al gauw was een 3-11 voorsprong opgebouwd. D.W.S. verzette de bakens en probeerde de gasten fysiek harder aan te pakken. Omdat er veelvuldiger gewisseld werd ontstond er een rommelige fase. Zonder dat de voorsprong in gevaar kwam werd het verschil wel wat kleiner tot 9-14 bij de rust. Deel twee was opnieuw voor Drechtsteden. D.W.S. probeerde opnieuw met hard spel de tegenstander te ontregelen. Hierdoor was de tweede helft wat onvriendelijk en rommelig. De ploeg van Popov liet zich niet intimideren en bouwde gestaag door aan de voorsprong. Als afsluiting kon een verdiende 21-32 worden ingevuld.

Bij Drechtsteden kwamen zaterdag 3 keepers in actie. Voor rust stond Sven Stok in doel terwijl in deel 2 Max Erkelens en Lennart Huisman elkaar aflosten. Popov was ook tevreden over het optreden van de twee A junioren. “Wij beschikken over een smalle basis en daarom ben ik heel blij met dat deze mannen ons waar nodig goed kunnen helpen. Als wij willen meedraaien in het linker rijtje moeten we een bredere selectie hebben. Op gezette tijden aanvulling vanuit het tweede en de A junioren maakt ons sterker.”

Na de doordeweekse bekerwedstrijd van dinsdag tegen Groene Ster wordt de competitie pas volgende week zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen Dongen (20.30 uur). Op dezelfde avond gaat ook de zaalcompetitie van start voor het tweede (om 18.50 uur tegen Najaden) en de heren A junioren (17.30 uur tegen Hercules) van start.

Programma

Dinsdag 12 oktober, zaal beker

Heren              21.00 uur        Drechtsteden 1 – Groene Ster 1

Zaterdag 23 oktober

Heren              20.30 uur        Drechtsteden 1 – Dongen 1

Heren              18.50 uur        Drechtsteden 2 – Najaden 1

Heren A jun.   17.30 uur        Drechtsteden 1 – B. & B. Healtcare/W.H.C.-Hercules 1

Zondag 24 oktober

Dames            12.20 uur        Drechtsteden 1 – R.O.A.C. 1 (Zwijndrecht)

Dames            10.00 uur        Drechtsteden 2 – Vires et Celeritas 2 (Zwijndrecht)

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.