menu Home
Politiek

Maaien in strijd met de biodiversiteit?

Paul | 8 oktober 2021

door onze politiek redactie

Cora van Vliet en Jim Kloos van Echt voor Ridderkerk hebben geconstateerd dat de dijken langs de Rotterdamse weg zijn gemaaid met een nieuw soort maaimachine.
Deze machine maait het hoge gras en direct daar achteraan wordt door dezelfde machine, het gemaaide gras met de diverse kruiden en planten opgezogen door een grote “stofzuigerslang”.
Op zich lijkt deze methode nuttig, want het groenafval wordt direct verwijderd, maar in het kader van de biodiversiteit lijkt deze methode niet zo goed te zijn.
Voor de natuur zou het belangrijk zijn het maaisel eerst een paar dagen te laten drogen en daarna te verzamelen en af te voeren. Zaden en insecten zijn dan intussen naar de grond gevallen, aldus EVR.
Cora en Jim willen weten of het college op de hoogte is van deze nieuwe maaimethode en zo ja, of het college ook bekend is met de negatieve effecten hiervan op de biodiversiteit.
Gesteld dat dit alles indruist tegen het gehanteerde groenbeleid, dan verneemt EVR graag of er actie wordt ondernomen tegen deze nieuwe vorm van maaien.
Zo ja, welke en zo nee, waarom dan niet?
Het is aan het college om bovenstaande vragen te beantwoorden.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.