menu Home
Gemeente Nieuws

Week van de toegankelijkheid

Paul | 4 oktober 2021

Voor iedere websitebezoeker of app-gebruiker is het belangrijk dat websites en apps goed te gebruiken zijn. Daarom is de gemeente Ridderkerk benieuwd naar uw mening over hun website. Loopt u ergens tegenaan? Of heeft u suggesties voor verbetering? Dan horen wij dit heel graag van u Het liefst per e-mail. Maar uiteraard kunt u ons ook bellen via (0180) 451 234.

Week van de toegankelijkheid: Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie: Uit en Thuis.

Het webteam van de gemeente is dagelijks bezig om de kwaliteit van de website te verbeteren. Zo voldoet de website al grotendeels aan de eisen die de overheid stelt. Bekijk de eisen op Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid).

  • Er is een voorleesfunctie,
  • U kunt het kleurcontrast verhogen en
  • de pagina’s zijn geschikt voor hulpsoftware.

Maar de gemeente realiseert zich dat het altijd beter kan. Daarom is de gemeente juist nu, in de week van de Toegankelijkheid (4 tot en met 8 oktober), benieuwd naar uw mening.


Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

Voor iedere websitebezoeker of app-gebruiker is het belangrijk dat websites en apps volledig toegankelijk zijn. Want een toegankelijke website of app verhoogt voor iederéén het gebruiksgemak. Maar digitale toegankelijkheid is écht noodzakelijk voor mensen met een beperking: visueel, auditief of verstandelijk. Ook mensen met autisme, ouderen, mensen in stressvolle omstandigheden, immigranten, dak- en thuislozen, mensen met een beperkte handfunctie of beperkte leesvaardigheid hebben baat bij een goede digitale toegankelijkheid.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.