Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer onderuit in en tegen Dubbeldam

Paul | 4 oktober 2021

door Arjan ’t Jong

Op zondag 3 oktober 2021 speelde Slikkerveer in Dordrecht tegen het plaatselijke Dubbeldam. Het regende en het grasveld was daarom moeilijk bespeelbaar voor beide ploegen. Nadat in de eerste vijf minuten beide ploegen elkaar aftasten kwam daarna de wedstrijd op gang. Een eerste kans was voor Dubbeldam, maar Tom Mulder pakte de bal keurig. In de zevende minuut kreeg ook Slikkerveer al haar eerste kans. Een schot van Bas Mulder ging maar net over. In de negende minuut kreeg de bonkige spits van Dubbeldam de bal in de diepte aangespeeld. Op de achterlijn passeerde hij eerst Ryan van Dongen en met een hard droog schot ook Tom Mulder: 1-0. Na een kwartier spelen schoot Boy van Reede een vrije trap van een meter of 25 hard op doel, maar de Dubbeldamse goalie stompte de pegel weg. De rebound bracht een nieuwe aanval, waarbij Damion Janssen zijn inzet ook zag worden gekeerd. Even later redde Tom Mulder Slikkerveer weer voor een verdere achterstand. Boy van Reede nam ook een vrije trap in de 25-ste minuut. Ook dit keer lag de Dordtse goalie in de goede hoek om de bal naast te tikken. Slikkerveer speelde de bal steeds geduldig rond om de aanvallers in stelling te brengen, maar Dubbeldam wachtte geduldig om te counteren. In de 36-ste minuut werd een pass breed onderschept door een speler van Dubbeldam, die meteen de snelle Jerry van Ingen diep stuurde: 2-0. In de 37-ste minuut leek Slikkerveer via een zeer fraaie aanval over meerdere schijven de aansluitingstreffer aan te tekenen. Een lang pass vanaf het middenveld op de opkomende Denno Stoffels leverde via Chevillio Halden een fraaie kans op voor Ronald Capelle, maar zijn schot werd door de keeper corner gewerkt. Uit de corner werd daarna wel gescoord, al werd deze eerst nog weggewerkt, maar Damion Janssen bracht de bal terug in de doelmond, waarna Robert Kosten de bal van dichtbij binnen werkte: 2-1. Slikkerveer wilde daarna nog voor de rust de gelijkmaker forceren, maar kreeg in de 42-ste minuut hiervoor het deksel op de neus. Wederom was het Jerry van Ingen, die uit een diepe bal scoorde: 3-1. Dat werd ook de ruststand.
In de tweede helft startte Slikkerveer goed. Ronald Capelle werd in de tweede minuut goed diep gestuurd op de linkerflank en kwam oog in oog te staan met de doelman totdat het fluitje van de verder echt prima leidende scheidsrechter Merkestein floot voor buitenspel. Het vlagsignaal van zijn assistent werd helaas voor Slikkerveer ten onrechte over genomen. Even later probeerde Bas Mulder het weer met een schot vanaf de rand van de zestien, maar de Dordtse goalie pakte de bal goed. Aan de andere kant moest Tom Mulder ook een aantal keren redding brengen voordat Slikkerveer weer kansen kreeg. Cerezo Fung-A-Wing zag eerst een kopbal uit een corner hoog over gaan en even later werd een voorzet van Ronald Capelle maar half geraakt, waardoor de doelman redding kon brengen. Daarna volgde een periode waarin beide ploegen het steeds van afstand probeerden, maar de beide keepers maakten geen fouten. Vier minuten voor tijd kopte Cerezo Fung-A-Wing door op Robert Kosten, die de bal panklaar legde voor Bas Mulder, die hard en droog binnen schoot: 3-2. In de slotfase werd alles of niets gespeeld door Slikkerveer, met Nick Geluk als extra spits in de voorhoede erbij. De enige kans die het opleverde was een vrije trap van Ryan van Dongen, die net voorlangs ging en door iedereen werd gemist. Al met al een moeizame wedstrijd voor Slikkerveer, waarbij het niet gemakkelijk door de Dordtse defensie wist heen te komen. Eerstvolgende wedstrijd is er eentje voor de beker. Op woensdag 13 oktober wordt om 20.00 uur aangetreden tegen hoofdklasse SC Feyenoord op sportpark Varkenoord.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde (69 – Tico ten Have), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Denno Stoffels, Jesse Ringlever (Nick Geluk), Damion Janssen, Ronald Capelle, Bas Mulder, Chevillio Halden (46 – Cerezo Fung-A-Wing) en Robert Kosten.