Ridderkerk FM Sportnieuws: Slechte competitiestart RVVH

Paul | 26 september 2021

Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH heeft zaterdag in zijn eerste (thuis)wedstrijd voor de nieuwe competitie tegen Nieuw Lekkerland de punten niet in eigen huis kunnen houden. Ging het in de voorbereiding en de bekerwedstrijden allemaal nog wat moeizaam, maar meestal toch met een positief resultaat, nu kon daar geen vervolg aan worden gegeven. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op maar kwam RVVH ongelukkig op achterstand. De tweede helft bood wat meer maar leverde geen goals op terwijl Nieuw Lekkerland door stug verdedigen en goed counteren de wedstrijd naar zich toe trok.

De wedstrijd begon met een gevaarlijke aanval van Nieuw Lekkerland waarin Damien Muller maar net over de goal van RVVH mikte. RVVH kon daar een kansje voor Sanzio Dieterich tegenover stellen. In de negende minuut mocht Nieuw Lekkerland een corner nemen waarbij keeper Nikolic de bal verkeerd stompte (of wilde hij hem vangen?) waarna de bal zomaar voor het hoofd van diezelfde Muller terecht kwam en hij geheel vrijstaand de bal in een leeg doel kon koppen: 0-1. Uiteraard een domper voor RVVH dat nu achter de feiten aan liep. Ondanks veel balbezit kon RVVH voorin geen vuist maken, enkele corners van Steketee en schoten van Jordey van Dam leverden niets op. Na ruim een half uur spelen kreeg Nieuw Lekkerland een goede kans maar het schot van Ruben de Raad werd goed gepakt door keeper Nikolic. Vlak voor rust nog enkele kansen voor RVVH via o.a. Van Dam na een goede combinatie over de as van het veld (redding keeper), vrije trap even buiten de zestien door Dieterich na overtreding op Ajarai (redding keeper) en een uitstekend schot van Dieterich in de hoek na voorzet van Ajarai (opnieuw redding keeper). Zo brak de rust aan met een wat onfortuinlijke 0-1 achterstand.

De tweede helft begon met een goede kans voor De Raad maar hij zag zijn kopbal gestopt door keeper Nikolic. Twee minuten later was het bijna 1-1 toen Van Dam na een goede aanval door het midden bijna kon scoren. Een minuut later was het Dieterich die bijna hetzelfde kon doen toen hij na foutief uitkomen van keeper Kortstam op het “dak” van het doel schoot. Even later was het aan de andere kant van het veld bijna raak toen Sjoerd Slob net naast de goal van RVVH schoot. Na een kwartier spelen schoot Steketee hard op de goal van Nieuw Lekkerland maar zijn schot werd geblokt en de hieruit ontstane corner leverde niets op. Enkele minuten later ging diezelfde Steketee in de fout op het middenveld en kon spits De Raad zo op het doel van RVVH aflopen. Zijn schuiver werd uitstekend gekeerd door Nikolic. Enkele minuten later was RVVH’s goalie echter kansloos toen Nieuw Lekkerland een messcherpe counter uitvoerde waarbij Sjoerd Slob hard kon uithalen en de 0-2 aantekende. In feite was dit de genadeklap voor RVVH dat nog wel veel wisselde en enkele kansjes kreeg maar voorin de scherpte ontbeerde om te kunnen scoren. De ondanks een liesblessure ingevallen Brandon Könemann kwam nog het verst met een kopbal op de lat in de blessuretijd. Het vele balbezit van RVVH had niet geleid tot goals en Nieuw Lekkerland koesterde zijn eerste punten.

RVVH – Nieuw Lekkerland 0-2 (0-1)