menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Geslaagde generale Drechtsteden handballers.

Paul | 26 september 2021

door Hans Muntz

Zaterdag start de handbalcompetitie. Om 19.30 uur vangt de eerste thuiswedstrijd dit seizoen aan bij de heren in de Hoofklasse C. Het Vlaardingse Twist is de eerste gast in de Reyerhal. Als laatste voorbereiding stond er zaterdag nog een oefen-trial op het programma.

Als generale oefensessie had coach Lazar Popov zaterdagavond een trial op het programma staan met het Rotterdamse Roda’71 en het tweede team van Drechtsteden. “Gelijk een mooie gelegenheid om ook de selectie van het tweede, onder leiding van Corinne van den Hurk, aan het werk te zien. Uit deze ploeg moeten de aanvullingen komen bij blessures en onder ongemak”, stelde de coach. Tijdens de eerste wedstrijd eiste Popov dat er in hoog tempo gespeeld zou worden. “De tegenstander moet gelijk de duimschroeven worden aangedraaid”, iets wat ook lukte. Ook verdedigend zag de dekking er een stuk beter en verzorgder uit dan in eerdere oefenwedstrijden. Het werd dan ook een verdiende overwinning.

In de volgende wedstrijd speelde het tweede tegen Roda. Ook hier werd het een leuke wedstrijd die gewonnen werd door de Rotterdammers. Feit is wel dat de thuisploeg nog aan het begin zit van hun voorbereiding. Het was dan ook nog even wennen aan elkaar. Tijdens het laatste deel van deze ruim drie uur durende sessie speelde het eerste tegen het tweede. Popov had zijn team de opdracht mee gegeven dat er geen snelle break-outs gelopen mochten worden. De aanvallen moesten puur handbal technisch worden opgezet. Ook het tweede bleef hierdoor in de wedstrijd en was er al meer structuur in deze ploeg. Het eerste won deze ontmoeting maar gaf voor beide teams een goed gevoel.

Zaterdag start de competitie voor Drechtsteden 1, terwijl het tweede nog tot zaterdag 23 oktober de tijd heeft om zich voor te bereiden.

Hoofdklasse C 1e Klas NW

Hercules 2 Rijswijk Nijenrodes 1 Breukelen

HCLB 1 Baarn Leidsche Rijn 2 Vleuten

Gemini 2 Zoetermeer Drechtsteden 2 Ridderkerk

HMS/Achilles 1 Utrecht Najaden 1 Almere

Drechtsteden 1 Ridderkerk HV Fidelitas 1 Amersfoort

Twist 1 Vlaardingen HMS/Achilles 2 Utrecht

United Breda/Orion R 1 Breda SDS’99/1 Eemnes

D.W.S. 2 Schiedam Voice 1 Nijkerk

Dongen 1 Dongen Auto Smeeing/BDC 2 Soest

Foreholte 1 Voorhout

Celeritas/Houten Houten

Programma

Zaterdag 2 oktober Reyerhal.

Heren 19.30 uur Drechtsteden 1 – Twist 1

Zondag 3 oktober

Dames 12.45 uur Drechtsteden 1 – H.V.O.S. 1

Foto Ruud de Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • Ook voor je pasfoto’s Handyman Ridderkerk
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • CategorieënThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.