Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer dankzij zevenklapper langs ODB en door in de beker

Paul | 20 september 2021

door Arjan ’t Jong:

In het laatste bekerduel van de poule speelde Slikkerveer op zondag 19 september 2021 thuis op het eigen Reijerpark tegen het Haagse ODB. Onder warme weersomstandigheden starten beide teams behoudend aan de wedstrijd. Pas in de elfde minuut kon de eerste kans worden genoteerd. Het was Slikkerveer dat aanviel over de rechterflank, waarna de bal via meerdere schijven door Damion Janssen opzij werd gelegd naar Denno Stoffels. Hij twijfelde niet en schoot vanaf de rand van de zestien hard op doel. De bal spatte helaas tegen de lat weer terug het veld in. Vijf minuten later was het wel raak voor de ploeg van trainer Driss El Akchaoui. Wederom een aanval over de rechterflank die goed werd voorgezet. Bij de tweede paal stond Bas Mulder goed opgesteld en schoot de 1-0 hard in de touwen. Daarna volgde een periode waarin beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Er waren tussendoor nog wel wat kansjes over en weer, maar in de laatste vijf minuten voor de rust ging het ineens hard voor Slikkerveer. In de 40-ste minuut rondde Bas Mulder een aanval door het centrum goed af met een schot in de korte hoek: 2-0. Twee minuten later was het Jesse Ringlever, die aan het einde stond van weer een nieuwe aanval. Zijn schot verdween laag in de hoek van het ODB-doel: 3-0. In de 44-ste minuut stoomde Denno Stoffels weer mee naar voren aan de linkerkant. Zijn schot was hard en zuiver in de hoek: 4-0 en Slikkerveer zat voor de rust al op rozen.
In de tweede helft ging Slikkerveer door met waar het gebleven was, namelijk scoren. Ronald Capelle hielp Robert Kosten in een aanval in de 56-ste minuut aan de bal. Kosten haalde hard uit vanaf de rand van de zestien: 5-0. Drie minuten later was het weer een assist van Ronald Capelle, dit keer was het Bas Mulder die scoorde door de bal simpelweg op de doellijn overheen te lopen. In de 67-ste minuut zette Chevillio Halden goed voor op Robert Kosten, die de bal tegendraads in de verre hoek kopte en zo de zevenklapper compleet maakte: 7-0. Daarna verslapte Slikkerveer in verdedigend opzicht iets en dat gaf ODB kans om nog de eer te redden. Eerst was het Nicky Linnenback, die in de 72-ste minuut de 7-1 aantekende. In de 77-ste minuut was de grote spits Dennis Wille die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en niet twijfelde: 7-2. Slikkerveer kreeg nog wel kansen om de score nog weer verder uit te breiden, maar de inzetten van Bas Mulder en Cerezo Fung-A-Wing leverde geen treffers meer op. Al met al een prima resultaat, dat er voor zorgt dat Slikkerveer als winnaar van de poule door gaat in de beker. Aanstaande zondag 26 september begint de competitie met wederom een thuiswedstrijd. Dan is Fc Dordrecht de tegenstander.

Opstelling: Patrick Werkhoven (46 – Tom Mulder), Iwan Tewelde, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Denno Stoffels (60 – Steven de la Rambelje), Damion Janssen (46 – Ronald Capelle), Jesse Ringlever (60 – Nick Geluk), Aaron Plaizier (46 – Cerezo Fung-A-Wing), Bas Mulder, Robert Kosten en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong