Paul | 4 september 2021

door Arie Ouwens:

Competitie
In de hoofdklasse A ontving Rijsoord vanmiddag Poortugaal SV op het Kraaiennest.
De formatie van trainer Bastiaanse is nog altijd niet compleet. De eerste helft gaf Rijsoord goed partij en ging met een 1-0 voorsprong de rust in.
Tot de 75ste zag het er naar uit dat de Kraaien de eerste punten zouden behalen.
Toen was echter de pijp leeg bij Rijsoord en door doelpunten van Claudio Santos Silva (75ste en 81ste), Niels Versteege (76ste) en Jordi Dekker (90ste) leed Rijsoord toch nog een stevige nederlaag.

Beker
Aan de Sportlaan ontving R.V.V.H. de Leidse zondag eerste klasser FC Boshuizen. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen.
Echter geen van de aanvallers wisten de doelman van de tegenstander te verschalken.
De wedstrijd eindigde in een 0-0.

Op de Bolnesser Berg ontving Bolnes zaterdag het Rotterdamse S.D.V.
In deze wedstrijd vielen er wel doelpunten, vier in totaal.
Eerlijk verdeeld over beide ploegen, waardoor deze wedstrijd in 2-2 eindigde.

Tweede divisie (Jack League).
A.S.W.H. ontving vanmiddag regiogenoot Kozakken Boys. De nog puntloze Ambachters kwam en in de 15de minuut op voorsprong.
Een combinatie tussen Jesper van den Bosch en Luuk Admraal werd door de laatste afgerond 1-0.
Echter een overwinning werd het uiteindelijk niet voor A.S.W.H., in de 71ste minuut was het Kozakken Boys speler Yordi Teijsse (ex AFC) die na een hoekschop de rebound benutte 1-1.
Geel in deze wedstrijd was er voor Jesper van den Bosch (ASWH) en Stephen Warmolts (Kozakken Boys).

Derde divisie zaterdag
Barendrecht ging naar de Veluwe voor hun wedstrijd en wel naar Nijkerk, waar het plaatselijke Sparta de tegenstander was.
In het begin ging de wedstrijd gelijk op. In de 24ste minuut was het Niels Vorthoren die een voorzet binnen kopte 0-1.
Barendrecht fris en goed combinatiespel en ging met de rust verdiend aan de leiding 0-1.
Na 53 minuten was het wederom Niels Vorthoren die een voorzet van Ugur Altintas met het hoofd verzilverd 0-2.
Vijf minuten later kroop Sparta Nijkerk dichterbij, de Ruyter zorgde voor de 1-2.
Het venijn zat voor Barendrecht in de staart, in de 86ste minuut kwam Sparta Nijkerk langszij 2-2 door Ricardo Fransberg.
In de derde minuut van de blessuretijd kreeg Barendrecht het deksel op de neus, van Nieuwkerk kon van dichtbij de 3-2 aantekenen.

Hoofdklasse A.
Smitshoek leed een thuisnederlaag tegen het Goudse De Jodan Boys.
De thuisclub ging met 1-3 onderuit.
Voor De Jodan Boys scoorde Bradley el Idrisse (20ste), Luc Dielhof(25ste) en Adil Akanioui (61ste).
Ray Kroon deed in de 26ste minuut iets terug voor Smitshoek, eindstand 1-3.

Capelle ontving het Vlaardingse Zwaluwen, de wedstrijd eindigde zoals hij begon in 0-0.