Ridderkerk FM Sportnieuws; Ingecalculeerd verlies in Rotterdam voor Rijsoord

Paul | 29 augustus 2021

door Wim de Rooij:

Vooruitlopend op de uitwedstrijd tegen de sc Feyenoord werd niet verwacht dat Rijsoord de punten mee ‘naar huis’ zou nemen. De Rotterdammers azen op het kampioenschap in de hoofdklasse A en willen graag hogerop in het zaterdagvoetbal. En de Kraaien zijn, ondanks de goede wedstrijden van de laatste weken, nog niet in goede doen door een behoorlijk aantal blessures. Het werd uiteindelijk een 4-0 overwinning voor de thuisploeg en die uitslag mag best geflatteerd genoemd worden. Rijsoord stond vijf minuten voor het einde nog maar met 2-0 achter en dat was, mede gelet op het vertoonde spel, een alleszins acceptabele uitslag geweest. Echter Jeffrey Duijnstee zorgde binnen vijf minuten voor een verdubbeling van het aantal doelpunten.

Trainer Clemens Bastiaansen gaf in het Algemeen Dagblad van zaterdag al aan dat deze wedstrijd eigenlijk te vroeg kwam. Het aantal geblesseerde basisspelers is daarvoor te hoog. Maar het programma gaf aan dat deze wedstrijd gewoon gespeeld ging worden en dus stonden de twee teams zaterdagmiddag om 15.00 uur klaar voor de aftrap. Scheidsrechter was Bernard Elissen. Voor een ‘underdog’, wat Rijsoord in deze wedstrijd was, is het altijd goed om de ‘nul’ zo lang mogelijk vast te houden. Daar slaagden de bezoekers helaas niet in, want al na drie minuten stond de 1-0 op het scorebord en het was oud-Rijsoordspeler Khalid Rahli, die hiervoor verantwoordelijk was. Uit een vrije schop van Jerry Tieleman hoefde hij de bal maar in het doel te lopen. Na een twintig minuten spelen was de wedstrijd redelijk in balans. Natuurlijk was Feyenoord de aanvallende ploeg, maar Rijsoord kwam geen moment in de problemen. En als de Kraaien in de problemen kwamen, kwam het door nonchalant uitverdedigen, waarbij de bal kan knullig werd verspeeld. Na bijna een half uur kwam Rijsoord dicht bij een tegendoelpunt, toen Gazar Dermendjan een voorzet gaf. Gianni Straal liep de bal dicht bij het doel over de achterlijn. Er was in die periode van de wedstrijd nauwelijks sprake van opbouwend voetbal en dat leverde ook weinig kansen op. Alhoewel Rowendley Martijn in dezelfde periode dichtbij een doelkans kreeg, maar hij schoot hoog over. Een achttal minuten kreeg hij weer een goede kans, maar raakte toen de paal. Vier minuten voor de rust kwam Feyenoord op 2-0. Junior Obiku leverde een schot af dat ver naast zou zijn gegaan. Echter via de hakken van Romano Niamut verdween de bal onhoudbaar voor doelman Christian van Wijngen in het doel.

Wissels
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met een zeker niet kansloos Rijsoord. Een kleine tien minuten in die tweede helft kreeg Rijsoord een grote kans op de 2-1, toen Gazar Dermendjan oog in oog met doelman Bradly van der Meer kwam. Zijn schot stuitte echter op de doelman en daarmee was de kans verkeken. Ook de thuisploeg kreeg nog een kans. Rowendley Martijn zette de bal voor, echter Fanny Waandels miste in kansrijke positie. Het was even een moeilijke periode voor Rijsoord, want na iets meer dan een uur voetballen eindigde een schot van Junior Obiku op de verste paal. De snelle linksbuiten bezorgde in de eerste minuten van de wedstrijd problemen voor de verdedigers van Rijsoord, maar daarna had men zijn snelheid toch onder controle. En gelukkig bleek zijn vizier bij de voorzetten ook niet op scherp te staan. Rijsoord kreeg in die periode nog een prima kans. Een mooie vrije schop van Nick Ruigrok belandde op de lat en daarna was het Shamir de Jesus, die een prima kans kreeg. Zijn schot werd op de doellijn gestopt door Jerry Tieleman. Feyenoord liet weinig zien en trainer Ronald Ermes zal niet tevreden zijn geweest gezien zijn vijf wissels. Eén van die wissels, Jeffrey Duijnstee, was een gouden greep. Na een overtreding van Romano Niamut en de daaropvolgende vrije schop kon Duijnstee de derde treffer voor Feyenoord aantekenen en een minuut later maakte hij ook de vierde. Hiermee kreeg Feyenoord teveel en werd de uitslag onnodig hoog voor Rijsoord, dat over de gehele wedstrijd een goede indruk achterliet. Dat moet goede hoop geven voor de komende wedstrijden.

Zaterdag speelt Rijsoord de eerste thuiswedstrijd in deze competitie. Tegenstander is dan Poortugaal sv, dat zaterdag met 1-1 gelijk speelde tegen DHSC.

Opstelling: Christian van Wijngen – Jayson Donk – Maily Lopez (69. Youri Haasdijk) – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema (49. Danny Haasdijk) – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Shamir de Jesus – Makeko Koroma.