menu Home
AlgemeenSport

Mindful Cycling Ridderkerk

Paul | 27 augustus 2021

Makkelijker fietsen, met meer energie door een betere ademhaling, juiste focus en ontspannen hou-ding. Dat is mindfulcycling.

Hallo, mijn naam is Peter van den Hoek, gecertificeerd Mindful Cycling instructeur.
Wielrennen, Moutainbiken en ‘Gravelen’ zijn mijn sporten. Zelf rijd ik regelmatig cyclosportieve tochten in binnen- en buitenland. Sommige mensen kennen me wellicht ook van mijn acties voor de diverse goede doelen waar ik me regelmatig voor heb ingezet.
Heb bijvoorbeeld deelgenomen aan ‘Duchenne Heroes’, ‘Klimmen tegen MS’ en als laatste ‘Tour for Life’. Door de vele trainingsuren, en de lange dagen die je doorbrengt op het zadel, is het uiteraard onvermij-delijk dat je jezelf regelmatig ‘tegen- komt’ tijdens het fietsen.
En op zich is dat natuurlijk niet erg, je leert met je emoties omgaan en uiteindelijk wordt je daar sterker van.

De persoonlijke verhalen van de andere deelnemers maakten de sportieve prestatie nog mooier en waardevoller.Het onderweg samen ‘bewust bele- ven’ en ‘ondergaan’ van zo’n cyclo deed me beseffen dat ik daar meer mee moest doen.

Ik kwam via via in aanraking met ‘Mindfulcycling’.
En ja, ook ik dacht in 1e instantie dat klinkt wel erg ‘zweverig’, maar dat is het zeker niet.
Natuurlijk zitten er in iedere ‘cursus’ ontspannings oefeningen, maar de focus is met name gericht op een juiste ‘ademhaling’ en bewust-wording tijdens het fietsen.

Rondom Ridderkerk verzorg ik regel- matig een Mindful Cycling Clinic. Binnenkort start ik een 8 weekse cursus, met keuze mogelijkheid of op de dinsdagavond of op de vrijdag- morgen.
Wanneer je voorkeur hebt voor de avond is de 1e cursus gepland op Dinsdagavond 7 September a.s. aan- vang 18:30u – 20:00u.
Toch liever overdag? Dan start de 1e cursus vrijdagmorgen 10 September a.s. aanvang 10:00u – 11:30u. Startlocatie is altijd bij Cross Fit, natuur- en recreatiepark ‘de Gorzen’, Gorzenweg 5 te Ridderkerk.
Kosten bedragen €40,- voor alle 8 cursus momenten.

Doelgroep; vanaf 18jaar! Maximaal 8 personen per cursus! De cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wielren- ner/mtb-er/fietser, al dan niet met electrische ondersteuning.

Algemeen
Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring
met een open en nietkritische blik.

Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van
het fietsen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam.
Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te fietsen, met een rustige ademha- ling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling.
Hoe langzamer en hoe minder je in- adement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscel- len hebt en ook des te lager je hart- slag zal zijn. Ademhalen via de neus
is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Fietsen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheids- problemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademha- ling……….

Wil je meer over mij en/of Mindful Cycling in de regio Ridderkerk weten, kijk dan op mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/mindfull- cyclingridderkerk/ of https://www.mindfulcycling.nl/rid- derkerk/

Heb ik je Interesse gewekt? Meld je dan aan via email; petervdhoek@gmail.com en/of bel me of stuur me een appje naar 06 – 40293262

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.