menu Home
Geen categorieSport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Start oefenprogramma SV Bolnes

Paul | 25 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus speelt Bolnes 1 de eerste oefenwedstrijd om 14.30 uur op de eigen Bolnesserberg tegen I.F.C. uit Hendrik Ido Ambacht.
I.F.C. speelde t/m het vorige seizoen zowel een 1e elftal op zondag (hoofdklasse) alsmede op zaterdag (4e klasse), de vereniging heeft echter besloten, net als vele andere zondagverenigingen uitsluitend op zaterdag presentatief voetbal te gaan spelen.
De ambities bij I.F.C. liggen hoog, meerdere spelers uit de voormalige zondagselectie hebben de overstap gemaakt naar de zaterdagtak van de club gemaakt.
De club heeft de intentie om binnen een aantal jaren door te stoten naar de hogere klassen in het zaterdag amateurvoetbal.
I.F.C. speelde een aantal oefenwedstrijden onder andere tegen Z.B.V.H. (4e klasse, in afdeling Bolnes) en won met 8-0 en tegen Papendrecht (1e klasse B, in afdeling R.V.V.H.) werd het 2-0 voor de Ambachters.
Een mooie uitdaging voor Bolnes, om voor de trouwe supporters beter voor de dag te komen dan de toch wel erg povere vertoningen tegen Slikkerveer en R.V.V.H. op het Ridderkerk toernooi.

Voorafgaande aan Bolnes en I.F.C. wordt er om 12.00 uur een voorwedstrijd gespeeld.
Op 28 augustus is het alweer 19 jaar gelden dat Bolnes icoon Krijn Legerstee, veel te jong, overleed.
Ter nagedachtenis aan Krijn Legerstee zullen veel spelers van Bolnes en R.V.V.H., die Krijn als trainer onder zijn hoede had nog een keer een wedstrijd spelen.

Krijn was diverse jaren jeugdtrainer (met diverse kampioenschappen) en hoofdtrainer bij Bolnes en later bij R.V.V.H. 2, waarmee hij zelfs het landskampioenschap voor reserve teams wist te behalen.
Krijn stond bekend op zijn unieke humor en wist van elk elftal een geweldig vriendenteam te maken.
Veel van deze (oud) spelers van Bolnes en R.V.V.H. zijn nog steeds goede vrienden van elkaar en spelen graag deze wedstrijd.
Voor R.V.V.H. zullen onder andere John Fraanje, Peter Stassen, Herman Driessen en Andre Nugteren hun kicksen nog een keer aantrekken.
Voor Bolnes komen, oud 1e elftalspelers Aad de Sterke, Boudewijn van de Berg, Jacco Zoutewelle en Robin van de Berg in de wei.
Bij R.V.V.H zijn de coaches Henk van der Ent en Henk Sterkenburg, bij Bolnes staan Cees Punt en Mark Popp aan het roer.

Vanwege de toch wel beladen derby, zal ras Slikkerveerder Leen de Ruiter nog eenmaal zijn scheidsrechterkleding aantrekken.

Foto: SV Bolnes, Krijn Legerstee

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.