Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord finalist Ridderkerktoernooi

Paul | 11 augustus 2021

door Wim de Rooij:

Rijsoord heeft zich op eigen terrein dinsdagavond voor de finale van het Ridderkerks toernooi geplaatst. Dat ging ten koste van RVVH, dat met 0-2 werd verslagen. Volgens het programma speelde Rijsoord op eigen veld een uitwedstrijd. Morgen wordt de tweede wedstrijd gespeeld en beslissen Slikkerveer en Bolnes wie naast Rijsoord in de finale mag aanschuiven en wie om de derde en vierde plaats gaat spelen. Deze finales worden zaterdagmiddag gespeeld.

Veel bezoekers op het sportpark van de v.v. Rijsoord deze dinsdagavond en het was te zien dat men graag weer eens naar een voetbalveld wil komen. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de eerder dit jaar overleden Lydia Markus. Zij was jarenlang de steun en toeverlaat binnen de v.v. Rijsoord en zij wordt nog steeds node gemist.

Voor de supporters van Rijsoord was het natuurlijk de vraag hoe het team zich zou opstellen na de teleurstellende nederlaag in en bij Heerjansdam. Toen liet het team zien dat het nog niet rijp was voor de competitie. Deze dinsdagavond echter een heel ander team, dat soms een alleszins acceptabel potje voetbal op de grasmat legde. De spelers konden elkaar vrij makkelijk vinden en in tegenstelling tot zaterdag kwamen de meeste passes goed aan. Dat maakt het voetballen al gauw een stuk makkelijker. RVVH werd in de eerste twintig minuten onder druk gezet en dat resulteerde in een eerste doelpunt. Maily Lopez schoot vanaf een twintig meter op het doel en de doelman van RVVH verkeek zich op het schot, dat met een vreemde curve achter hem in het doel plofte; 0-1. Na die twintig minuten werd het meer en meer een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij het de doelmannen niet echt moeilijk werd gemaakt.

Na de rust begon RVVH meer aanvallend, maar de ploeg kon het Rijsoord niet echt moeilijk maken. Doelman Fernandes moest slechts een enkele maal corrigerend optreden, maar verder had Rijsoord van RVVH niet echt veel te vrezen. Natuurlijk ging RVVH nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het was toch Rijsoord dat aan het langste eind trok. Eerst was er met nog een kwartier te spelen een mooie aanval van Rijsoord, maar Gazar Dermedjan gaf de bal niet goed af, waardoor deze kans verkeken was. Daarna een prima schot van Shamir de Jesus, maar nu stond de doelman van RVVH op de juiste plaats. Toch zou het tweede doelpunt nog in de allerlaatste minuut vallen. Danilo Alkemade mocht over rechts oprukken en gaf bal prima af aan Danny Haasdijk. Deze bedacht zich geen moment en liet de doelman kansloos; 0-2. Rijsoord naar de finale van het Ridderkerk toernooi.

Opstelling: Thomas Fernandes – Jason Donk (70. Timo Versteeg) – Angelo Ravenberg – Maily Lopez – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermedjan (90. Bas van der Spoel) – Danilo Alkemade – Nick Ruigrok (62. Danny Haasdijk) – Shamir de Jesus (73. Joel Shadzhad) – Jardel Drenthe (34. Makeko Koroma).