Rijsoord 1e finalist Ridderkerk Toernooi.

Paul | 10 augustus 2021

Door Arie Ouwens:

Rijsoord – RVVH, rust 1-0, eind 2-0

Hoofdklasser Rijsoord speelde de eerste wedstrijd in het Ridderkerk Toernooi tegen 1e klasser RVVH.
De wedstrijden van de Kraaien tegen het Dorp brengen vaak spektakel ,omdat beide niet van elkaar willen verliezen. Mede hierom keek met belangstelling naar deze wedstrijd uit.
De eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht, met weinig kansen voor beide doelen.
Toch werd er gescoord in deze helft, het was Rijsoord die als eerste het scorebord in beweging bracht.
In de 17de minuut was het Lopez die met, een van richting veranderd afstandsschot, doelman Elkhuizen kansloos liet 1-0.
Beide ploegen probeerde vanachter uit op te bouwen, waardoor de wedstrijd aardig om te zien was.
Bij het laatste fluitsignaal van de eerste helft kon Rijsoord met een 1-0 voorsprong aan de thee.
In de tweede helft controleerde Rijsoord de wedstrijd. Hierdoor kwam RVVH weinig in de gelegenheid om aanvallende bedoelingen te laten zien.
Ook in deze helft waren er weinig uitgespeelde kansen te zien.
In de 57ste minuut mocht RVVH, van links, een vrije trap nemen, maar die verdween via de lat over het doel van Rijsoord keper Fernandez.
In de 64ste minuut werd één van de Rijsoord voorwaartsen slim weggestuurd maar doelman Elkhuizen (RVVH) was attent en voorkwam hiermee dat Rijsoord scoorde.
RVVH moest steeds meer terug en kwam bijna niet meer aan aanvallen toe.
In de 90ste minuut gooide Rijsoord de wedstrijd definitief in het slot, RVVH verdediger Sprangemeijer ging in de fout, waar Danny Haasdijk van profiteerde en de 2-0 eindstand op het scorebord zette.
Rijsoord wacht komende zaterdag, 14.30 uur, de finale. De tegenstander wordt morgenavond bekend wanneer Bolnes en Slikkerveer elkaar ontmoeten aan de Vlasstraat in Rijsoord.
Voor beide trainers Vink(RVVH) en Bastiaanse (Rijsoord) is er nog veel werk te doen, voordat de competitie een aanvang neemt.