Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord verliest in Heerjansdam

Paul | 8 augustus 2021

door Wim de Rooij

Na een korte vakantieperiode stond zaterdagmiddag de eerste wedstrijd weer op het programma. Vier weken geleden werd na een lange tijd weer eens gevoetbald met als tegenstander RBC (2-2) en zaterdag was weer de start van het seizoen 2021 – 2022. Tegenstander was Heerjansdam, dat een thuiswedstrijd mocht spelen.

Tijdens het oefenduel zou blijken dat Rijsoord nog geen geoliede machine is. Dat kan natuurlijk ook niet met zoveel nieuwe spelers, waarvan sommigen ook nog eens geblesseerd zijn. Automatismen en nauwkeurigheid ontbreken nog teveel, waardoor het de thuisploeg niet al te moeilijk werd gemaakt. Heerjansdam werd na een half uur spelen ‘in het zadel’ geholpen door een fout van doelman Tomas Fernandes, die de bal knullig verspeelde aan Nathan Bernadina. Deze scoorde daardoor vrij eenvoudig de 1-0. Overigens voorkwam Fernandes kort daarna nog een treffer van de thuisploeg door een schot tot corner te verwerken. Echter op slag van rust mocht Bernadina nog een keer scoren en ook hier zag de verdediging er niet goed uit; 2-0. Rijsoord speelde in die fase soms best goed, maar kon nauwelijks kansen creëren. In de tweede helft werd door beide trainers volop gewisseld en kwamen alle spelers aan bod. Het was tenslotte maar een oefenwedstrijd, maar ook die wil je winnen. Het was deze zaterdagmiddag echter niet aan Rijsoord besteed, omdat Heerjansdam aan het einde van de wedstrijd nog de 3-0 mocht maken.

Komende week is het Ridderkerktoernooi 2021 op het sportpark van de v.v. Rijsoord aan de Vlasstraat. Rijsoord speelt dinsdagavond om 19.30 uur tegen RVVH. Woensdagavond volgt op hetzelfde tijdstip de wedstrijd van Bolnes tegen Slikkerveer. Zaterdag zijn vanaf 12.00 uur de finales.