menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Beachhandballers sluiten seizoen (tijdelijk!) af

Paul | 12 juli 2021

door Hans Muntz:

Afgelopen zaterdag heeft de Beachhandbal tak van Drechtsteden het bijzondere corona seizoen afgesloten. Maar niet voor lang, na de schoolvakanties is iedereen vanaf 8 jaar weer welkom.

Bij P.S.V. in Eindhoven stond voor het eerst weer een officieel Beach toernooi op het programma waar punten te verdienen waren voor het NK in 2022. Het was weer even wennen voor de jonge ploeg uit de Drechtsteden. Zeker toen bleek dat de ploeg was ingedeeld in een poule met spelers uit de jeugddivisie en de topklasse. Toch was het plezier er niet minder op en groeide de ploeg gedurende het toernooi. Uiteindelijk behaalde de ploeg een verdienstelijke 6e plaats (van de 10) en verdiende hier 10 punten mee.

Volgens coach Anita van der Linden kon na maanden van oefenen weer voor het echt gespeeld worden op een toernooi. Iets waar de spelers al langere tijd naar hebben uitgekeken. “We stonden zaterdag al om 09.00 uur op het veld en moesten even wakker worden, maar daarna spatte de energie uit de ploeg. Mooie acties maken en veel plezier maken in deze bijzondere manier van handbal. Het is nu weer even pas op de plaats, we trainen nog wel deze en volgende week en bouwen zo af naar de vakantie. Aan het einde van de schoolvakantie gaan we weer verder waarna we in oktober weer overschakelen naar het zaalhandbal. Vanaf dat moment richten we ons weer op de zaalcompetitie die eind oktober start. Beachen doen we dan weer in de lente van 2022”.

Wil je Beachhandbal proberen en heb je geen handbalervaring ….. MAAK NIETS UIT, IEDEREEN KAN MEE DOEN.

Beachhandbal wordt bij Drechtsteden aangeboden van april tot en met september op het Reijerpark in Ridderkerk. Mail naar beach-drechtsteden@hotmail.com

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.