Ridderkerk FM Sportnieuws: Italië – Spanje

De eerste halve finale die op Wembley, Londen, werd gespeeld.
Onder leiding van Felix Brych, Duitsland, werd om 21 uur afgetrapt door Italië en Spanje.
Wanneer je je oor te luister legde, was bij de kenners Italië de grote favoriet.
De vraag was dan ook of Italië deze weelde kon dragen.
Spanje begon goed aan de wedstrijd en liet zien dat het niet van plan was om een gewillig slachtoffer voor de Italianen te willen zijn.
Het leverde een paar goede kansen op voor Spanje, zoals in de 12e minuut toen Oyarzabal de bal in de zestienmeter, maar kreeg de bal niet in onder controle.

In de 20ste minuut trok Italië ten aanval, waarom de Spaanse doelman Simon uit zijn doel kwam zal een raadsel blijven, hij had geluk dat Barella de bal niet kon controleren hierdoor kon Italië niet profiteren van de fout van Simon.

Na 25 minuten was het Spanje wat een scoringskans kreeg, via Pedri kreeg Olmo de bal,op de rand van de zestienmeter aangespeeld, maar zijn schot werd een prooi voor Donnarumma, de Italiaanse keeper.

Het was Jordy Alba die, in de 29ste minuut, Oyarzabazal vrijspeelde in het strafschopgebied maar hij schoot hoog over.
In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Emerson de bal aangespeeld door Insigne, maar hij schoot de bak, via de lat, over het doel.
Spanje heerste de eerste helft, waarin Italië zich moest beperken tot een enkele uitval.
De rust ging dan ook met 0-1 in, waar Italië blij mee mocht zijn.

In de tweede helft gooide Italië de schroom van zich af, maar kwam goed weg toen een strakke voorzet van Olmo ten nauwer nood door de defensie van Italië kon worden weggewerkt.
Beide teams kregen wat kansjes maar net als in de eerste helft stond het vizier bij beide niet op scherp.

Op het uur was het Italië dat de score opende, tegen de verhouding in overigens, en op voorsprong kwam.
Chiesa kreeg de bal aangespeeld, draaide iets naar binnen en schoot de bal langs de kansloze Simon 1-0.

Spanje zocht de aanval en bracht Moreno en Morata in, wat wel meer stootkracht gaf.
In de 80ste minuut sneed Spanje door de Italiaanse defensie, als een mes door de boter, en gaf Olmo een pass op Morata die prima afrondde 1-1.
Dit was ook de eindstand en was er een verlenging noodzakelijk.

In de verlengingen bleek dat beid elftallen op hun tandvlees liepen, één goede kans kwam er nog voor Spanje, bij een laag genomen vrije trap zat Donnarumma mis maar Morata kon de bal niet in het doel krijgen.
De eindstand bleef 1-1 en het was wachten op de nodige strafschoppen.
De eerste strafschoppennemers, van beide landen mistte. Daarna bij 3-2 voor Italië zag Morata zijn strafschop gestopt door Donnarumma, waarna Jorginho de beslissende strafschop binnen schoot, de serie eindigde in 4-2 voor Italië waardoor de Italianen de eerste finalist is.